KOMENTARISAO BH. KLUBOVE

Bivši reprezentativac BiH Vladan Grujić za "Avaz": Zrinjski je bolje odigrao u Moldaviji jer su shvatili da mogu, ali...

Ne mogu reći da nisu dali sve od sebe, ima tu i do suštinskog kvaliteta ekipe. Do limita, komentarisao je Grujić eliminaciju Zrinjskog

Grujić razočaran ranim ispadanjem bh. klubova. ARHIV

Piše: M. K.

17.7.2022

Fudbaleri Borca iz Banje Luke eliminisani su u 1. pretkolu Konferencijske lige od predstavnika Farskih Ostrva, a ova vijest je šokirala sve ljubitelje fudbala. 

Imao je Borac 2:0 u prvoj utakmici, ali ni to im nije bilo dovoljno za plasman dalje jer su poluprofesionalni fudbaleri kluba B36 Toršavn bili bolji i uporniji, slavili s 3:1 u regularnom vremenu, a onda bili bolji i u penal seriji.

U međuvremenu se još jedan klub iz BiH rano oprostio od Evrope iako se stekao dojam da im nedostajalo samo malo više hrabrosti da dođu do željenog pogotka. Prvak Zrinjski je nakon 0:0 u Mostaru, u Moldaviji poražen s 1:0 i to autogolom. 

Nekadašnji reprezentativac BiH, Vladan Grujić, za portal "Avaza", prokomentarisao je nove loše nastupe bh. predstavnika u Evropi koji iz godine u godinu rano ispadaju iz euro kupova.

- To je taj nedostatak evropskog iskustva i samopouzdanja, što je negdje i normalno jer naše ekipe rano ispadaju iz evropskih kupova svake godine, nemaju kontinuitet, smatra Grujić.

Posebno se osvrnuo na prvaka BiH, Zrinjski.

- Ne mogu reći da nisu dali sve od sebe, ima tu i do suštinskog kvaliteta ekipe. Do limita. Utisak je da su drugu utakmicu u gostima bolje odigrali. Otvorili su se, napali, shvatili da mogu. Mislim da trenera Jakirovića treba podržati. Mislim da mogu proći sad narednog protivnika. Odličan je stručnjak i još će rasti vremenom, kaže bivši veznjak Borca, Sarajeva, Crvene zvezde, Alanije, Mosa, Kelna i drugih klubova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.