PRIJELAZNI ROK

Ajaks vratio odbjeglog sina Brobija za 16.3 miliona eura, plus bonusi

Svuda pođi, kući dođi, jer nigdje te neće voljeti kao tamo

Brajan Brobi. Ajax

G. Š.

22.7.2022

Poslije neuspjele avanture u Lajpcigu, Brajan Brobi (Brian Brobbey) se vratio u AjaksSvuda pođi, kući dođi, jer nigdje te neće voljeti kao tamo. Ajaks je to potvrdio i na djelu i pomilovao odbjeglog sina Brobija, koji je prije samo godinu kao slobodan igrač prešao u Lajpcig, nakon što je prethodno izazvao veliku buru u Amsterdamu odbivši da produži ugovor s "Kopljanicima".

Ispostavilo se da je pogriješio. Na jesen 2021. godine je odigrao samo 124 minuta u Bundesligi, još otprilike toliko u Ligi prvaka i njemačkom Kupu zajedno. Pa opet mu je Ajaks oprostio izdaju i na zimu ga vratio na pozajmicu. Tamo je odigrao 396 minuta, postigao sedam golova i pokazao da nije zaboravio da igra fudbal.

I sve bi možda otišlo dođavola da se 20-godišnji napadač vratio u Lajpcig, ali Ajaks je sada pokazao koliko je zaista veliki i za igrača koji mu je prošlog ljeta pobjegao bez eura obeštećenje sada izdvojio pozamašnu sumu novca ne bi li ga vratio. Time je i pokazao koliko zaista vjeruje u Brobija. Kako je zvanično objavljeno na sajtu kluba, Ajaks će na ime obeštećenje platiti 16.350.000 eura, a sa bonusima bi ukupna cijena mogla da naraste i na 19.350.000. Ugovor je potpisan na pet godina. Sujeta očigledno ne stanuje u Amsterdamu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.