PRVENSTVO BUGARSKE

Saša Ilić večeras na popravnom ispitu

Pomalo nenadano, zbog kiksa Ludogoreca u petak, Armejci imaju priliku da poprave malo raspoloženje i preuzmu lidersku poziciju

Saša Ilić. Starsport

Piše: G. Š.

25.7.2022

Nije dobro, nije ni tako loše – tako bi otprilike mogla da glasi početna ocjena rada Saše Ilića na klupi CSKA iz Sofije. Bivši trener Čukaričkog poslije prva tri meča još ne zna za poraz, ali ima i samo jednu pobjedu, pa su navijači najtrofejnijeg bugarskog kluba oprezni kada pričaju o očekivanjima od ove sezone. Pomalo nenadano, zbog kiksa Ludogoreca u petak, Armejci imaju priliku da poprave malo raspoloženje i preuzmu lidersku poziciju, ukoliko ubjedljivo savladaju Černo More večeras (19.30 sati), u posljednjoj utakmici 3. kola bugarskog prvenstva.


Dobar start

Debitovao je Ilić idealno, pobjedom nad Ardom sa 3:0. Maurisio je bio najzaslužniji za ubjedljiv trijumf, postigao je sva tri gola, mada vrijedi napomenuti da je rival ostao sa igračem manje još pri rezultatu 0:0.

Posle toga je međutim srbijanski trener morao da počne razmišljati i o Evropi, a to je iskoristila Lokomotiva iz Sofije, koja je uzela bod CSKA-u prošlog vikenda – 1:1. Mogla je i više, vodila je sve do 90. minuta, kada je Brajan Moreno Alvarez donio izjednačenje.

Prvo pravo razočaranje, za koje Armejci iz Sofije sada moraju da se iskupe navijačima, zabilježeno je u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. Bugari su bili favoriti protiv Makedonije Đorče Petrov, ali ni pored toga što su imali igrača više čitavo drugo poluvreme nisu uspjeli da zatresu mrežu rivala u Skoplju. Ostalo je 0:0, pa će prolaz u narednu rundu morati da traže u četvrtak pred svojim navijačima. U 3. kolu bi im rival bio bolji iz duela Sent Patriksa i Mure (prvi meč 1:1)

Poziv navijačima

Da vlada nezadovoljstvo među navijačima pokazuje i saopštenje kluba pred duel sa Černim Morem. Pozvani su navijači da u što većem broju kupe sezonske ulaznice, uz obrazloženje da je već prodato više nego prošle godine. Da je zaista tako, da vlada neka euforija za ekipom koja je prošle godine igrala u grupnoj fazi Lige konferencije (osvojila jedan bod u grupi sa Romom, Bode/Glimtom i Zorjom), ne bi bilo potrebe za bilo kakvim apelima i pozivima.

- Naporna sedmica je ispred nas. Ne možemo bez vas! Nabavite svoju sezonsku kartu. Mnoga crvena srca su već to uradila, nadmašivši broj prodatih ulaznica za prošlu sezonu. Samo zajedno možemo da budemo jaki, navodi se u saopštenju.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2.05. Pogledajte sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.