BORUSIJA DORTMUND

Operisan Sebastijan Ale: Odstranjen tumor

Iz Borusije su saopćili da je operativni zahvat prošao „veoma dobro“ i da se Ale obratio timu rekavši im da „rade svoj posao“ i da „sve bude na nivou kada se bude vratio“

Sebastijan Ale. Arhiva

Er. B.

28.7.2022

Napadač Borusije Dortmund Sebastijan Ale (Sebastien Haller) bit će van stroja nekoliko mjeseci jer će se oporavljati od operacije koju je imao u srijedu, potvrdio je sportski direktor BVB Sebastijan Kel (Sebastian Kehl).

Ofanzivcu je nedavno dijagnostifikovan rak testisa, a on je tokom operacije uklonjen.

Iz Borusije su saopćili da je operativni zahvat prošao „veoma dobro“ i da se Ale obratio timu rekavši im da „rade svoj posao“ i da „sve bude na nivou kada se bude vratio“. Kel je naglasio da ne zna tačno koliko će Ale odsustvovati iz tima Edina Terzića, ali da će to biti „sigurno nekoliko mjeseci“.

Ale je ovog ljeta stigao u Dortmund iz Ajaksa za obeštećenje od 35 miliona eura. Od njega se očekivalo da barem u nekoj mjeri nadomjesti odlazak supertalentovanog Erlinga Halanda (Haalanda), novog fudbalera Mančester sitija.

Prethodno je 190 centimetara visoki Ale nastupao za Okser, Utreht, Ajntraht i Vest Hem Junajted, iz kojeg je 2021. došao u redove amsterdamskog velikana.

Za reprezentaciju Obale Slonovače ovaj fudbaler, koji je rođen u Francuskoj, odigrao je 15 utakmica i postigao četiri gola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.