IGRAČ BH PORIJEKLA

Salcburg ismijava Junajted: Za Šeška traže milijardu, Fernandeša i maskotu

Šeško, porijeklom iz Doboja, već ima 13 nastupa za Sloveniju, postigao je dva gola, a za Salzburg je nastupio 38 puta od kada je debitirao u sezoni 2020/21, a upisao je 12 golova i osam asistencija

Benjamin Šeško. TWITTER

S. S.

28.7.2022

Red Bul Salcburg je javno potvrdio svoj stav prema napadaču Benjaminu Šešku koji je povezan s Mančester Junajtedom zbog spekulacija oko interesa za njegove usluge. Austrijski giganti su reagovali nakon izvanredne partije Šeška u pripremnoj utakmici protiv Liverpula, pa su u šali povećali cijenu za svog igrača na društvenim mrežama.

Fabricio Romano je obavijestio da je Junajted i dalje dobro obaviješten o statusu 19-godišnjaka zbog interesa da ga se dovede na Old Traford. Erik ten Hag bi ga mogao vidjeti kao dugoročnu zamjenu za Kristijana Ronalda.

Navijači su bili zadovoljni Šeškovim učinkom protiv Junajtedovog ljutog rivala Liverpula u srijedu, pa su se samo pojačale pompe oko njegovog imena. Naime, on je postigao sjajan gol i pokazao zapanjujuće umijeće i kvalitet sa loptom, ali kretnje bez nje dok je Salcburg savladao Redse sa 1-0.

Salcburg je ranije reagovao na Romanov izveštaj o Junajtedovom interesu za ŠeŠka tvitavši da bi bilo potrebno 300 miliona funti plus Bruno Fernandes da bi ga namamio iz kluba. Međutim, nakon njegovog posljednjeg meča, oni su ažurirali taj stav i sada žele 1 milijardu funti plus Brunu Fernandeša I maskotu kluba, Freda the Reda.

Šeško, porijeklom iz Doboja, već ima 13 nastupa za Sloveniju, postigao je dva gola, a za Salzburg je nastupio 38 puta od kada je debitirao u sezoni 2020/21, a upisao je 12 golova i osam asistencija. Njegovo stil igre su uporedili sa Erlingom Halandom, koji je također igrao u Salcburgu prije odlaska u Dortmund.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.