OLD TRAFORD

Roj Kin: Veznim igračima Junajteda manjka fudbalske inteligencije

Oni neće odvesti Junajted u borbu za vrh, rekao je sukomentator "Sky Sportsa"

Roj Kin. Arhiva

G. Š.

8.8.2022

Fudbaleri Mančester junajteda pretrpjeli su u nedjelju razočaravajući domaći poraz od Brajtona (2:1). Bio je to još jedan težak udarac za navijače Junajteda nakon blijede prošle sezone, a na kritike nije trebalo dugo čekati. One najžešće uputio je bivši kapetan kluba s Old Traforda Roj Kin (Roy Keane) koji smatra da njegov bivši klub jednostavno nema dovoljno kvalitete u veznoj liniji. Posebice se ‘okomio‘ na dvojicu igrača.


Nisu dorasli zadatku

- Veznim igračima Junajteda manjka fudbalske inteligencije, posebice Fredu. Govorim o tome već duže vrijeme - Fred i Skot (McTominay) nisu dovoljno dobri. Oni neće odvesti Junajted u borbu za vrh. Vidimo to iz sedmice u sedmicu, jednostavno nisu dorasli zadatku, rekao je Kin, stručni sukomentator "Sky Sportsa".

Na njegove se riječi nadovezao drugi bivši legendarni igrač Junajteda Pol Skols (Paul Scholes).


Šokantan start

- Bio je to šokantan start za Junajteda, a prvo je poluvrijeme bilo haotično. Od prve minute vidjeli su se znakovi da će sve poći po krivu. Skot (McTominay) uvijek pokušava trčati s loptom, smiješno. A kvaliteta u veznoj liniji bila je zaista siromašna. Ima sreće da nije dobio crveni karton. Kvaliteta u veznoj liniji nije ni približno kakva bi trebala biti, ali to viđamo posljednjih godina od njih dvojice. Već i jedan od njih dvojice u sastavu bio bi jedan previše. Fred olako gubi lopte, a Skot trči s loptom konstantno, pa je gubi. Pa dodaj loptu najboljim igračima, nije tako teško - zaključio je Skols.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.