TRANSFER LISTA

Veznjak otvorio dušu: Nikada me niko u životu nije razočarao kao Ćavi i Barcelona

Zadnji mjesec u Barceloni za mene je baš bio težak, rekao je Puđ

Puđ i Ćavi. Arhiva

G. Š.

23.8.2022

Otrovne strelice prema Barceloni i treneru Ćaviju (Xavi Hernandez) uputio je sada već bivši igrač katalonskog velikana Riki Puđ (Riqui Puig), prenosi SN. On je prije desetak dana odlučio napustiti Barcelonu i mnoge iznenadio odlukom da karijeru nastavi u MLS ligi, u LA Galaksiju.

Zbog intervjua za američke medije našao se u centru pažnje Barceloninih navijača. Ovaj 23-godišnji veznjak bio je igrač Barse od 2018. godine, ali na Kamp Nou nije dobio priliku kakvoj se nadao, te je donio odluku da je za njega najbolje da spakuje kofere.

- Zadnji mjesec u Barceloni za mene je baš bio težak. Izostavljen sam sa spiska prije turneje u Americi i to nikad prije nisam vidio i doživio. Nas nekoliko igrača Barcelone ostali smo sami trenirati dok su drugi bili na turneji i igrali utakmice. To me baš povrijedilo, rekao je Puđ, koji nije skrivao ogorčenje.

- Čelnici kluba, Ćavi? O njima nemam ništa puno za reći i uopće ih ne želim spominjati. Nikada me niko u životu nije tako razočarao kao Ćavi i Barcelona. To je sve što ću reći o njima, dodao je Puđ koji je u ukupno četiri godine provedene u Barceloni upisao 57 nastupa, te pritom postigao dva gola, uz tri asistencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.