ENGLESKA

Kejn se izjednačio s Kolom na trećem mjestu liste najboljih strijelaca Premijer lige svih vremena

Napadač Totenhema ispisao historiju

Kejn: Stigao do brojke od 187 golova. AGENCIJE

A. V.

29.8.2022

Postigavši dva gola u pobjedi Totenhema protiv Notingem Foresta (0:2), kapiten Sparsa Heri Kejn (Harry Kane) uspeo se na diobu trećeg mjesta najboljih strijelaca Premijer lige svih vremena.

Kejn je stigao do brojke od 187 golova u Premijer ligi koliko je zabio i Endi Kol (Andy Cole), a samo su Alan Širer (Shearer - 260) i Vejn Runi (Wayne Rooney - 208) zabili više golova u historiji takmičenja.

- Alan i Wejn dva su najbolja napadača koje je Engleska ikada imala, pa mi je čak i biti u toj kategoriji lijepo. Ali želim se nastaviti gurati, vidjeti koliko daleko mogu ići. Do sada je to bio dobar početak sezone - kazao je 29-godišnji napadač koji je u prva četiri kola zabio četiri gola.

- Svake sezone želim zabijati golove, želim biti među tim imenima i uzbuđen sam zbog izazova. Još je daleko, sigurno, ali još uvijek se osjećam fit, osjećam da je ispred mene još mnogo godina - dodao je.

Nakon prva četiri kola Sparsi se nalaze na trećem mjestu tabele engleskog prvenstva s 10 bodova, koliko imaju i Mančester siti i Brajton, dok je na vrhu Arsenal s 12 bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.