DEFANZIVAC ZMAJEVA

Ahmedhodžić: Džeko mi je inspiracija u ofanzivnim zadacima

Sjajno je bilo postići golove i pobijediti sa neukaljanom mrežom i osvojiti tri boda, kazao je

Anel Ahmedhodžić dominirao sinoć. SHEFFIELD UNITED FC

S. S.

31.8.2022

Šefild junajted je sinoć savladao Riding rezultatom 4:0, a glavnu ulogu je igrao defanzivac Zmajeva Anel Ahmedhožić, koji je postigao dva gola. Nakon meča je govorio o Edinu Džeki i kakvu on imao ulogu za BiH reprezentaciju.

Kazao je da u napadačkim sposobnostima ima inspiraciju u Edinu Džeki.

Sjajno je postići golove"

-Sjajno je što mogu doprinijeti ekipi sa dva gola. Veoma sam sretan. Inspirisao me Edin Džeko. Sjajno je bilo postići golove i pobijediti sa neukaljanom mrežom i osvojiti tri boda - kazao je Ahmedhodžić.

Reporter ga je pitao kako to da je Džeko inspiracija za mladog defanzivca.

- Kao mali sam ga gledao, uvijek je bio moj idol i uvijek je postizao golove. Ali, ja sam defanzivac, nisam na to navikao, ali moram se naviknuti sada kada igram ovdje - poručio je Anel.

"Igram centarfora"

Uslijedilo je pitanje da li i dalje misli biti samo stoper ili ga možda možemo vidjeti i na krilu ili poziciji centarfora.

- Nakon ovoga danas igram centarfora - poručio je kroz smijeh te dodao:

- Sretan sam što mogu igrati sa Džekom. Sjajan je karakter, vrlo profesionalan i skroman čovjek, što i sam pokušavam biti, i nevjerovatno je imati takvog idola i mentora. Svaki put kada igramo sa reprezentacijom, uvijek daje savjete uvijek je smiren, nema stresa, i njegova mirnoća utječe i na mene, pa tako i ja pokušavam da uradim sa drugim igračima i tako se stvara pozitivan domino efekat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.