PROSLAVA 101. ROĐENDANA

"Avaz" na licu mjesta: Najvatreniji navijači Željezničara stigli na Grbavicu

U 19 sati zakazan je duel sa Slogom

Piše: G. Š.

18.9.2022

Najvatreniji navijači Željezničara već su se okupili na stadionu Grbavica, gdje će danas od 19 sati, kada je zakazan prvenstveni duel sa Slogom, proslaviti 101. rođendan voljenog kluba.

- Dan kada je osnovan Fudbalski klub Željezničar je dan kada se u ovome gradu rodila drugačija ljubav koja je u kasnijem periodu prevazišla sarajevsku kotlinu pa i granice države, istakli su iz "The Maniacs" te naglasili:

- O bogatoj historiji našeg kluba nećemo trošiti riječi već samo pomenuti čisto kako bi kod starijih evocirali sjećanja na neka ranija vremena, a kod mlađih probudili ponos i nadu da će i oni nešto slično doživjeti.


Odanost i privrženost Želji

Posljednji trofej naš klub je osvojio 2018. godine. Za Željin renome i apetite njegovih navijača to je prilično davno, ali… fudbal je igra u kojoj se veličina sportskih kolektiva ne definiše samo šturim prebrojavanjem trofeja već tu ulogu igra još mnogo faktora, od kojih je sigurno najbitniji – navijači.

Više ne brojimo koliko smo puta i na kakve načine dokazali odanost i privrženost našem Želji. Jer klub je velik onoliko koliko su mu privrženi njegovi navijači i u porazu i u pobjedi.



Rijeke navijača stižu na Grbavicu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Sve ovo nas upućuje na to da trebamo biti prisutni na Grbavici u velikom broju, svaku utakmicu, da bi se imali čime busati u prsa, a ne pričati u prazno o nekakvoj ljubavi. Ovo će biti tek četvrta godina u nizu kako obilježavamo Željin rođendan. U prve dvije godine je to skromno obilježeno, dok je stogodišnjica bila fenomenalna kako na ulici tako i na samom stadionu koji je bio skoro pun.

Ponesite šalove

I ove godine na rođendan moramo napuniti stadion na kojem će se Manijaci pobrinuti za spektakl.

Svi ponesite šalove, jer će isti biti dio koreografije, tako da ćemo svi na taj način učestvovati u performansu - istakli su najvatrenini navijači kluba sa Grbavice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.