LA LIGA

Barcelona planira angažovati fudbalera Real Madrida

Na stranu suhi kvalitet, postoje faktori koji objašnjavaju zašto Barsa veoma pažljivo prati Asensija

Marko Asensio. Marca

G. Š.

20.9.2022

Barcelona je napravila ozbiljnu pometnju na fudbalskom tržištu tokom ljeta. Bez obzira na silne dugove koji prelaze 1.000.000.000 eura, Katalonci su pronašli model kako da rekonstruišu ekipu i ponovo postanu ozbiljan faktor i u domaćem šampionatu i u Evropi. Na Kamp Nou je proteklih mjeseci stiglo čak sedam pojačanja, što skupocjenih, što besplatnih, međutim tu se ideja o osvježavanju i jačanju rostera ne završava.

Trener Ćavi (Xavi) insistira na tome da klub pomno nastavi da prati tržište i vreba svaku priliku da po povoljnim ekonomskim uslovima dođe do kvalitetnih igrača. Tako "Mundo Deportivo", list naklonjen katalonskom gigantu i dobro upoznat sa situacijom u Blaugrani, navodi da je sljedeći cilj ni manje ni više do Marko Asensio (Marco - 26)!

- Na stranu suhi kvalitet, postoje faktori koji objašnjavaju zašto Barsa veoma pažljivo prati Asensija. Prva je, svakako, njegova trenutna nezavidna situacija u Real Madridu, sa kojim ima ugovor samo do ljeta iduće godine. Kako do obnove saradnje nikako nije došlo, spekulacije o njegovom odlasku prirodno su se nadovezivale jedna na drugu. Bilo je riječi da mu klub neće stajati na putu ukoliko stigne adekvatna ponuda, ali to se nije dogodilo, bez obzira na interesovanje Arsenala, Milana i Njukasla, piše u tekstu katalonskog lista.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.