NOVI ANGAŽMAN

Kanavaro se vraća u Italiju

Blizu klupe drugoligaša Beneventa

Kanavaro: Bez posla nakon što je u septembru prošle godine napustio redove kineskog prvoligaša Gvangžu Evergrandea. AGENCIJE

A. V.

21.9.2022

Italijanski fudbalski stručnjak Fabio Kanavaro (Cannavaro, 49) korak je do preuzimanja klupe italijanskog drugoligaša Beneventa, prenose italijanski mediji.

Kanavaro je trenutno bez posla nakon što je u septembru prošle godine napustio redove kineskog prvoligaša Gvangžu Evergrandea kojeg je vodio u dva navrata, 2014 - 2015, te od ponovo od novembra 2017.

Kanavaro se počeo baviti trenerskim poslom dvije godine nakon što je 2011. objesio kopačke o klin i radio je kao pomoćnik u El-Ahliju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Potom je postao glavni trener kineskog prvoligaša Gvangžua, a zatim El-Nasra iz Saudijske Arabije.

U Gvangžu se vratio 2017. godine, a tokom boravka u Kini manje od dva mjeseca je vodio i kinesku reprezentaciju koju je napustio kako bi se maksimalno posvetio klubu.

U februaru ove godine izjavio je kako je spreman vratiti se u Evropu kako bi iznova započeo svoju trenersku karijeru.

Kanavaro je 2006. godine kao kapiten predvodio reprezentaciju Italije do svjetskog naslova, a te je godine u izboru FIFA-e proglašen najboljim igračem svijeta.

Tokom karijere je igrao za Napoli, Parmu, Iner, Juventus, Real Madrid i El Ahli.

Benevento se trenutno nalazi na 13. mjestu Serije B.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.