ITALIJANSKA LEGENDA

Kanavaro: Bojim se da je Pogbi izgled važniji od fudbala

Fabio Kanavaro (Cannavaro) kaže kako ga je Pogba kao fudbaler oduševio, ali smatra da je tokom "posljednjih godina u Mančester Junajtedu bio neprepoznatljiv"

Paul Pogba. Arhiv

Piše: D. H.

20.8.2022

 Danas 48-godišnji Fabio Kanavaro (Cannavaro) kaže kako ga je Pogba kao fudbaler oduševio, ali smatra da je tokom "posljednjih godina u Mančester Junajtedu bio neprepoznatljiv".

Italijan sumnja da je Pogba potpuno fokusiran na fudbal te se brine da mu je izgled, odnosno imidž, ispred svega. 

- Kad igrač tako razmišlja, ne može biti među najboljima. Ali uvjeren sam da se želi osvetiti u svom drugom dolasku u Italiju - komentirao je Kanavaro. Podsjetimo, Pogba je ovog ljeta kao slobodan igrač drugi put u karijeri napustio Mančester Junajted i drugi se put vratio u Juventus.

Iako su navijači torinskog kluba bili oduševljeni Pogbinim povratkom, naljutio je klupsku upravu jer ne želi ići na operaciju koljena te će se osloniti na odmor i rehabilitaciju kako bi se spremio za nastup s francuskom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem godine.

Francuski sportski list L'Equipe piše da u Juventusu nisu zadovoljni odlukom francuskog nogometaša da se podvrgne "konzervativnoj terapiji" jer su htjeli da ode na operaciju, propusti Svjetsko prvenstvo i bude spreman za drugi dio sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.