SIMPOSAR

Pižon Petrović: Insistirao sam da ponovo dođem u Sarajevo

Ovo je stvarno izuzetna prilika da na jednom mjestu vidim toliko dobrih sportista, trenera, bivših fudbalera, košarkaša... - istakao je Petrović

Muratović, Pašić, Topalbećirević, Petrović i Spahija. Avaz

Piše: G. Š.

12.10.2022

Vladimir Petrović Pižon (67), jedna od pet zvijezda FK Crvena zvezda (pored Rajka Mitića, Dragoslava Šekularca, Dragana Džajića i Dragana Stojkovića), učestvovat će na 11. sportskom simpoziju SIMPOSAR, koji sutra počinje u našem glavnom gradu.


Izuzetna prilika

- Ovo je stvarno izuzetna prilika da na jednom mjestu vidim toliko dobrih sportista, trenera, bivših fudbalera, košarkaša... - istakao je Petrović i dodao:

- Razgovarat ćemo, razmjenjivati iskusta.

Na ovogodišnjem Simposaru će učestvovati Vahid Halilhodžić, Svetislav Pešić, Neven Spahija, Vladimir Petrović Pižon, Marijan Kustić, Nikola Nikić, Samir Avdić, Predrag Pašić, Mersad Kovačević, Tadija Kačar, Mehmed Buza, Tarik Hodžić...

- Baš mi je drago što sam ponovo došao u Sarajevo. Imao sam sreće što su me pustili iz kluba, pošto još radim u Crvenoj zvezdi - pustili su me dva dana... Insistirao sam da dođem, da me puste. Drago mi je što sam ponovo vidio ili ću vidjeti neke svoje saigrače - Paju Pašića, Halilhodžića, ne znam ko će još doći. Ipak, mi smo jedno lijepo vrijeme proveli zajedno. A u Sarajevu sam odigrao mnogo lijepih utakmica, podsjeća Pižon.

Volim doći i obići ovaj grad

Kako kaže, uvijek mu je drago vratiti se u Sarajevo.

- Volim doći i obići ovaj grad. 

Pižon se potom prisjetio kako je postigao gol Slobodanu Janjušu kroz noge, a na pitanju hoće li jedna od prvih stanica u Sarajevu biti, čevabdžinica, kratko je odgovorio:

- Neće, ne jedem više meso.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.