HRVATSKA

Sarajlija koji je majci donirao dio jetre postigao prvi gol nakon povratka na teren

Robert Perić-Komšić bio je van terena pola godine

Robert Perić-Komšić s majkom Ljiljanom. PIXSELL

A. V.

18.10.2022

Robert Perić-Komšić, Sarajlija koji nosi dres vinkovačke Cibalije, postao je vijest u svjetskim medijima nakon što je prije nekoliko mjeseci donirao majci Ljiljani dio jetre i tako joj spasio život.

Nakon teške operacije vratio se na teren, a proteklog vikenda postigao je i povratnički pogodak.

U duelu 10. kola Prve HNL Cibalija je remizirala s Dugopoljem 1:1. Perić-Komšić ušao je u 80. minuti i samo nekoliko sekundi kasnije postavio konačan rezultat meča.

To je za nekadašnjeg omladinca Željezničara bio šesti nastup ove sezone nakon što je bio na pauzi od marta ove godine i operacije jetre.

Podsjetimo, njegova majka Ljiljana je u proteklih 13 godina imala tri neuspjele transplantacije jetre s mrtvog donora, a onda je Robert odlučio da joj donira svoju jetru.

Neposredno prije odlaska u Tursku na operaciju zabio je gol Jarunu, što mu je mogla biti posljednja utakmica u karijeri.

- U tom trenutku nisam uopće razmišljao hoću li ikad više zaigrati fudbal. Imao sam jasnu misiju, da mama bude dobro. Sve ostalo je bilo sporedno - rekao je Perić-Komšić lokalnom portalu u Vinkovcima početkom avgusta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.