1/16 FINALA

Bajern "petardom" do treće runde Kupa Njemačke, prošla i Borusija Dortmund

Jedna utakmica riješena je na produžetke, a dvije na penale

Čupo Motan: Dvostruki strijelac za Bavarce. TWITTER

Piše: A. V.

19.10.2022

Minhenski Bajern plasirao se u osminu finala Kupa Njemačke, popularnog DFB Pokala, nakon što je u gostima s 2:5 savladao Augzburg našeg Ermedina Demirovića (24).

Erik Maksim Čupo Motan (Eric Maxim Choupo-Moting) bio je dvostruki strijelac za Bavarce (27., 59.), a protivničku mrežu pogađali su još Džošua Kimih (Joshua Kimmich - 53.), Džamal Musijala (Jamal Musiala - 74.) i Alfonso Dejvis (Alphonso Davies - 90+1.).

Mads Pedersen (9.) i Dajo Upamekano (Dayot Upamecano - 65.) pogađali su za domaće, a tom drugom golu, odnosno autogolu, prethodio je udarac Demirovića.

Demirović je večeras igrao do 67. minute.

Plasman dalje ostvarila je i Borusija Dortmund, koja je s 0:2 slavila u gostima protiv Hanovera uz golove Brajta Areja Mbija (Bright Arrey-Mbi - 11. autogol) i Džada Belingema (Jude Bellingham - 71.).

Štutgart je s 6:0 savladao Arminiju Bilefeld, Dizeldorf je istim rezultatom slavio u gostima kod Regenzburga, Union Berlin je s 2:0 bio bolji od Hajdenhajma, dok su tri meča riješena poslije produžetaka, odnosno penala.

Frajburg je s 2:1 (1:1) u produžetku savladao Sankt Pauli našeg Nikole Vasilja (26), koji je branio cijeli meč. 

Paderborn je boljim izvođenjem penala (5:4, 2:2) izbacio Verder Bremen, a Zandhauzen na isti način (8:7, 2:2) momčad Karlsruea.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.