NOVI TRENER BORDO TIMA

Obuća najavio debi na klupi Sarajeva i poslao poruku navijačima: Dolazio sam više puta kao igrač u ovo situaciju

Molio bih za strpljenje imamo još pet kola da pokušamo da izvučemo maksimum iz svih nas, kako iz stručnog štaba tako i iz igrača, rekao je Obuća

Obuća: Naslijedio Dudića. FK Sarajevo

E. Ć.

22.10.2022

Novi trener prvog tima Sarajeva Emir Obuća najavio je sutrašnju utakmicu 15. Premijer lige BiH sa Posušjem, ali je i poslao poruku navijačima.

Nakon šokantnog ispadanja iz Kupa BiH od strane Čelika iz Zenica, ekipa Sarajeva je okreće novim izazovima u m:Premijer ligi BiH, a za narednog protivnika imaju ekipu koja u posljednje vrijeme igra odličan fudbal, iako bodovni saldo to baš i ne prikazuje tako.

- Splet okolonosti je bio takav, da poslije ispadanja iz Kupa u razgovora sa Klubom je predloženo da je najbolje u ovom periodu da ja preuzmem funkciju šefa stručnog štaba i naravno odmah sam prihvatio tu poziciju. Poznajem najbolje ekipu, radio sam četiri mjeseca sa igračima koji su sigurno profesionalci i da sigurno oni nisu tu, ja ovo ne bih prihvatio - rekao je Obuća i najavio narednu utakmicu protiv Posušja:

- Sigurno nas očekuje teška utakmica, gledali smo neke njihove utakmice i postoji kvalitet tu, individualno i kolektivno su dosta dobra ekipa. Mi smo Sarajevo i na svaku utakmicu moramo ići na pobjedu, imali smo problema svojih i svjesni smo svi, mi u klubu kako igrači, tako i čiravo rukovodstvo, moramo što prije izaći iz krize, ja se nadam da ćemo to u ovoj utakmici i uspjeti.

Obuća je poslao i poruku za navijače Sarajeva.

- Dolazio sam više puta kao igrač u ovo situaciju, te najbolje razumijem sada igrače. Molio bih za strpljenje imamo još pet kola da pokušamo da izvučemo maksimum iz svih nas, kako iz stručnog štaba tako i iz igrača. Nakon ovih pet kola trebamo sjesti i napraviti neku veću analizu iz koje možemo izvući neke zaključke - poručio je Obuća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.