PREMIJER LIGA BIH

Fudbaleri Sarajeva će u Posušju imati veliku podršku navijača

Okupljanje na Koševu za sutrašnje gostovanje je od 9.30 do 10 sati. Svi u Posušje, istakli su iz UNFKS - "Horde zla"

Horde zla: Svi u Posušje. UNFKS Horde zla

Piše: G. Š.

22.10.2022

Fudbaleri Sarajevo sutra (nedjelja - 14.30 sati) gostuju na posuškom Mokrom Docu, gdje će "Horde zla" proslaviti 76. rođendan kluba s Koševa.

– Okupljanje na Koševu za sutrašnje gostovanje je od 9.30 do 10 sati. Svi u Posušje, istakli su iz UNFKS - "Horde zla".


Splet okolnosti

Novi šef stručnog štaba kluba s Koševa Emir Obuća najavio je utakmicu protiv Posušja.

- Splet okolonosti je bio takav, da poslije ispadanja iz Kupa u razgovora sa klubom je predloženo da je najbolje u ovom periodu da ja preuzmem funkciju šefa stručnog štaba i naravno odmah sam prihvatio tu poziciju, rekao je Obuća i dodao:

- Poznajem najbolje ekipu, radio sam četiri mjeseca sa igračima koji su sigurno profesionalci i da sigurno oni nisu tu, ja ovo ne bih prihvatio. Sigurno nas očekuje teška utakmica, gledali smo neke njihove utakmice, postoji kvalitet tu, individualno i kolektivno su dosta dobra ekipa. Mi smo Sarajevo i na svaku utakmicu moramo ići na pobjedu. Imali smo svojih problema, svjesni smo svi mi u klubu, kako igrači, tako i čiravo rukovodstvo. Moramo što prije izaći iz krize. Ja se nadam da ćemo to u ovoj utakmici i uspjeti.


Poruka navijačima

Obuća je poslao poruku navijačima Sarajeva.

- Dolazio sam više putu kao igrač u ovo situaciju, te najbolje razumijem sada igrače. Molio bih za strpljenje, imamo još pet kola da pokušamo da izvućemo maksimum iz svih nas, kako iz stručnog štaba, tako i iz igrača. Nakon ovih pet kola trebamo sjesti i napraviti neku veću analizu iz koje možemo izvući neke zaključke - istakao je novi šef stručnog štaba kluba s Koševa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.