VELIKAN S KOŠEVA

"Horde zla" u Posušju slave 76. rođendan FK Sarajevo: Naša ljubav tvoj je bedem

Na utakmici u nedjelju obilježavamo 76. rođendan voljenog kluba, te smo obavezni da dokažemo da smo dostojni ove parole u periodu loših rezultata našeg kluba, saopćeno je iz UNFKS "Horde zla"

Horde zla. FK Sarajevo

Piše: G. Š.

21.10.2022

Najvatreniji navijači FK Sarajevo - "Horde zla", u nedjelju će organizovano putovati na gostovanje u Posušje.

- Jedna od parola kojom smo obilježili 75 godina našeg voljenog kluba je glasila: "Naša ljubav tvoj je bedem", piše u saopštenju Udruženja navijača FK Sarajevo - "Horde zla", koje prenosimo u cijelosti.


Treneri, igrači i uprave su prolazni, FK Sarajevo nije

- Na utakmici u nedjelju obilježavamo 76. rođendan voljenog kluba, te smo obavezni da dokažemo da smo dostojni ove parole u periodu loših rezultata našeg kluba. Sve oni koji posljednjih dana pišu raznorazne komentare i statuse po društvenim mrežama i forumima pozivamo da rođendan kluba proslavimo zajedno na utakmici u Posušju. Treneri, igrači i uprave su prolazni, FK Sarajevo nije, niti će biti. Mijenjat će se i generacije na tribinama, FK Sarajevo će i dalje biti nit koja spaja sve one kojima je bordo u srcu.

Uspravano i čvrsto, veće od svih nedaća i jače od svakog neprijatelja. I kada teško je, kad redaš poraze", "K'o dijete ja sam s tobom osjetio bol", "I kad je teško i kada je dobro uvijek ću pjevat za bijele i bordo" su stihovi nekih od pjesama kojima dokazujemo našu vjernost voljenom Sarajevu u trenucima kada situacija na terenu i na tabeli nije onakva kakvu bi željeli. Nažalost, i sada se nalazimo u takvoj situaciji i baš sada moramo dokazati da ti stihovi nisu prazne riječi, već da oni savršeno opisuju našu odanost i jasno i glasno nas opisuju onakvim kakvi i jesmo - uvijek vijerna bordo armija, istaknuto je u saopenju najvatreniji navijači FK Sarajevo.


Svi u Posušje

- Stoga, dužnost svih nas je da stanemo iza tih riječi i pojavimo se na narednom gostovanju u Posušju u što većem broju. Utakmica se igra u nedjelju u 14.30 sati. UNFKS je organizovao prijevoz autobusima. Cijena iznosi 35 KM. Uplate se mogu izvršiti u petak i subotu u periodu radnog vremena shopa u Privrednom gradu Skenderija. I kad je loše i kada je dobro uvijek ću pjevat' za bijele i bordo. U mome srcu samo je jedno - Sarajevo bordo i bijelo, naglašavaju "Horde zla".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.