FRANCUZ POVRIJEDIO BUTINU

Problemi za Junajted: Varan neće igrati do SP-a

Ten Hag potvrdio loše vijesti

Varan: Povrijedio se u duelu protiv Čelzija. TWITTER

A. V.

26.10.2022

Francuski reprezentativac Rafael Varan (Raphael Varane), koji je povrijedio butinu, neće igrati za Mančester junajted do Svjetskog prvenstva, objavio je u srijedu njegov trener Erik Ten Hag.

- Sigurno neće biti u stanju igrati do Svjetskog prvenstva, tako da neće igrati blok utakmica Mančester junajteda do početka takmičenja u Kataru 20. novembra - rekao je Nizozemac na konferenciji za novinare prije susreta Evropske lige protiv Šerif Tiraspola u četvrtak.

Međutim, Francuz bi trebao biti spreman za SP.

- Mislim da da, ali moramo pričekati da vidimo prognozu ljekara, moramo vidjeti kako će se razvijati i kako će teći njegov oporavak - istakao je Ten Hag.

Francuski selektor Didije Dešam (Didier Deschamps) u utorak nije u potpunosti isključio da će zvati u reprezentaciju Varana, čak i ako stoper ne zaigra prije takmičenja, ali pod uslovom da se potpuno oporavi prije prve utakmice protiv Australije, 22. novembra.

- Jedino je sigurno da neću uzeti igrača koji ne može igrati na početku takmičenja. Poslije će sve ovisiti od slučaja do slučaja - rekao je.

Stoper aktuelnih svjetskih prvaka povrijedio se u subotu protiv Čelzija (1:1) dok je pokušavao presresti protivničkog igrača.

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra, a završava 18. decembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.