PREMIER LIGA

Marš: Umoran sam od poraza

Nikad nisam izgubio toliko utakmica – u 14 godina kao nogometaš i 13 kao trener, rekao je Marš

Džesi Marš. Twitter

G. Š.

28.10.2022

Menadžer Lidsa Džesi Marš (Jesse Marsch - 48) priznao je da je umoran od poraza svoje momčadi. Lids je izgubio zadnja četiri utakmice u Premier ligi, a sada je osam utakmica bez pobjede. Američki stručnjak je od februara, kada je zamijenio Marsela Bijelsu (Marcel Bielsa), upisao tek sedam pobjeda na klupi Jorkšira.


Igrački kadar

- Nikad nisam izgubio toliko utakmica – u 14 godina kao nogometaš i 13 kao trener, rekao je Marš, prenosi SK.

- Umoran sam od toga, pokušavam pronaći način da igrači budu na još višoj razini. Umoran sam i od utakmica u kojima smo bolji od protivnika, a s terena odlazimo praznih ruku. Također sam umoran od neiskorištavanja naših prilika i primanja lakih golova.

Lids nije pobijedio od avgusta i trenutno je u zoni ispadanja s devet bodova iz 11 utakmica. U nedjelju su izgubili od Fulhama – 2:3.

Defanzivac Stjuart Dalas (Stuart Dallas) i veznjak Adam Foršo (Adam Forshaw) propustit će utakmicu protiv Liverpula zbog povreda, dok je Marš najavio da će do posljednjeg trenutka čekati izvještaje o Leu Hildeu, Džou  Gelhardu (Joe Gelhardt), Rodrigu Morenu, Luisu Sinisteru (Sinisterr) i Tajleru Adamsu (Tyler).


Imamo plan

- Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija s njima, neposredno prije početka utakmice, rekao je Amerikanac i dodao:

- Ne vidimo nikakve slabosti u igri Liverpula. Imamo plan igre i nastojat ćemo ga se držati i odigrati utakmicu najbolje što možemo. Liverpul je jedna od najboljih ekipa na svijetu zadnjih četiri ili pet godina, zaključio je Marš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.