1.HNL

Nekadašnji "Zmaj" preuzima hrvatsku Goricu

Ulogu spasitelja zasad će preuzeti 38-godišnji Mensur Mujdža, dosadašnji trener juniora Gorice, kojem je to prvi trenerski seniorski izazov u karijeri

Bešić, Mesi i Mujdža. FIFA

G. Š.

5.11.2022

Igor Angelovski (46) nije više trener i sportski direktor Gorice, a presudio mu je poraz 0:1 u Puli od Istre 1961 primljenim golom u 90. minuti, prenos SN. Majstorsko primanje lopte i precizni udarac Bakrara, označili su 11. prvenstveni poraz u sezoni, a turopoljski klub sa sedam bodova iz 16 odigranih kola drži posljednje mjesto HNL-a i prvi je kandidat za ispadanje. Ulogu spasitelja zasad će preuzeti 38-godišnji Mensur Mujdža, dosadašnji trener juniora Gorice, kojem je to prvi trenerski seniorski izazov u karijeri.

Mujdža je - podsjetimo, nekadašnji reprezentativac BiH, koji je za naš državni tim 37 utakmica 

Bivši makedonski selektor će ostati zapamćen kao trener bez pobjede u elitnom razredu hrvatskog nogometa, dok je u Gorici već drugi smijenjeni trener ove sezone. I prijašnjem Samiru Toplaku koban je bio isti suparnik jer mu je otkaz uručen nakon poraza 0:2 kod kuće od Istre (26. avgust). No, Toplak je barem skupio pet bodova u šest utakmica, dok je Angelovski u njih 10 osvojio samo dva od mogućih 30, a jedinu pobjedu zabilježio je protiv drugoligaša Dubrave Tim Kabel u šesnaestini finala Kupa Htvatske (3:2).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.