HNK GORICA

Mujdža: Sa velikom motivacijom preuzimam ovaj zadatak

Nakon razgovora s predsjednikom Črnkom dogovorili smo da preuzmem ekipu u preostale dvije utakmice, rekao je nekadašnji "Zmaj"

Mensur Mujdža. HNK Gorica

G. Š.

5.11.2022

Nekadašnji naš fudbalski reprezentativac Mensur Mujdža (38) imenovan je za novog trenera hrvatske Gorice. Na zvaničnoj stranici hrvatskog prvoligaša potvrđeno je da je predsjednik Nenad Črnko donio odluku da će Mujdža do kraja polusezone voditi prvi tim. 

- Nakon razgovora s predsjednikom Črnkom dogovorili smo da preuzmem ekipu u preostale dvije utakmice, rekao je Mujžda, kojem će ovo biti prvi seniorski angažman, a na poziciji trenera zamijenit će Igora Angelovskog.

- S moje strane nije bilo nikakve dileme i s velikom motivacijom preuzimam ovaj zadatak, rekao je Mujdža za zvaničnu stranicu HNK Gorica.

Gorica je trenutno posljednja na tabeli, a do kraja prvog dijela sezone gostovat će Šibeniku u osmini finala Kupa Hrvatske (srijeda), te odigrati prvenstvenu utakmica protiv Varaždina (iduća nedjelja).

- Trebaju nam bodovi u prvenstvu, a naravno da nam je važna i utakmica u Kupu za prolazak u daljnju fazu takmičenja. Maksimalno ćemo pokušati skupiti svaku snagu koja trenutno postoji u igračima da izvučemo do kraja ovu polusezonu u pozitivnom smjeru, istakao je Mujžda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.