AS SITIJA POČEO ODBRANU

Mendi položio ruku na Kur‘an i zakleo se: Nisam Bred Pit, ali žene su mi same dolazile

Do sada nije govorio na sudu, a u ponedjeljak je po prvi puta iznio svoju obranu i negirao da je žene prisiljavao na seks.

Benjami Mendi. Twitter

G. Š.

8.11.2022

Nastavljeno je suđenje fudbaleru Mančester sitija Benjaminu Mendiju (Mendy) koji se tereti za čak sedam optužbi za silovanje. Mendi do sada nije govorio na sudu, a u ponedjeljak je po prvi puta iznio svoju obranu i negirao da je žene prisiljavao na seks.


Optužen za sedam silovanja

Prije nego je počeo iznositi svoju obranu, položio je ruku na Kur‘an i zakleo se da će govoriti istinu. Optužen je za sedam silovanja, pokušaj silovanja i seksualni napad, a sve se navodno događalo u njegovoj kući između oktobra 2018. i avgusta 2021. godine.

U prvom dijelu ovog suđenja je Tužilaštvo iznosilo optužbe na Mendijev račun i predstavilo ga kao ‘predatora‘ koji je zlostavljao ‘ranjive, prestravljene i izolirane‘ žene, a o tome su svjedočile i same žrtve njegovih napada.

Mendi je sada dobio priliku da se brani, a pred sudom je odgovarao na pitanja koje mu je postavljao njegov advikat. Rekao je da mu žene ‘same dolaze‘ jer je bogat i poznat.

- Znam da nisam Bred Pit (Brad Pitt) i znam da mi žene nisu dolazile zbog mog izgleda, rekao je Mendi, prenosi SN.

Priznao je da ‘voli spavati s puno žena‘, ali odbacio je optužbe da je to radio bez pristanka.

Naučio cijeniti vrijednost novca

- Ako su one htjele seks, sve je bilo u redu, no da je neka žena rekla ne, ja bih to prihvatio i prestao, rekao je Mendi.

Osvajač Svjetskog prvenstva 2018. godine s Francuskom je otpužen da je žene silovao u ‘sobama panike‘ u izoliranoj vili u Češiru. Njegove žrtve su rekla kako su im telefoni oduzeti po dolasku pa nisu mogle zvati pomoć. Mendi je sada rekao kako bi ljude zamolio da ne koriste telefone samo ako je u njegovoj kući bio drugi fudbaler ili ako tu osobu ne poznaje dobro, radi zaštite privatnosti.

U zatvoru je ipak nešto i naučio. Iako i dalje prima 4,7 miliona funti godišnje od Sitija, do toga vjerojatno nije mogao doći u zatvoru pa je živio od četiri funte dnevno koliko zaradi u zatvoru.

- Zaradio bih oko četiri funte na dan kako bih u kantini kupio nešto hrane. Imao sam sve i sve je bilo lako dobiti, a sada sam naučio cijeniti vrijednost novca, zaključio je Mendi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.