EMOTIVAN TRENUTAK

Sud oslobodio Mendija: Nije kriv za šest silovanja

Mendi, kojemu je 1. jula istekao ugovor s Maničister Sitijem zaplakao je nakon što je pročitana odluka porote

Kraljevski sud donio odluku. Twitter

E. A.

15.7.2023

Kraljevski sud u Londonu oslobodio je u petak Benjamina Mendija (Mendyja, 28) od optužbi za šest silovanja i jedan pokušaj silovanja koji su se navodno dogodili u oktobru 2018. i 2020. godine u njegovoj četiri miliona funti vrijednoj vili u okolici Mančestera. 

Mendi, kojemu je 1. jula istekao ugovor s Maničister Sitijem (Manchester Cityjem), zaplakao je nakon što je pročitana odluka porote te je iz zgrade suda izašao kao slobodan čovjek.

U njegovu obranu odmah je stao Memfis Depaj (Memphis Depay), igrač Atletico Madrida. Nizozemac Depaj tvrdi da je razgovarao s Mendijem dok je proces bio aktualan te da u njemu nije vidio nikakvo zlo: "Sve optužbe su odbačene i što ćemo sad? Tko će pomoći ovom bratu da zaliječi rane? Tko će odgovarati za štetu i kaljanje časti? Tko će mu vratiti karijeru?"

- Potrebno je puno godina da se postane profesionalac i što sad? Nikad se nisam htio doticati ove teme jer nisam znao sve detalje, ali razgovarao sam s njim jednom dok je bio u zatvoru, a i igrao sam protiv njega. Nisam vidio zlo u očima ovog čovjeka. Ne možemo dopustiti da se ovakve stvari dogode nama sportašima. Tko će stati uz nas kada nam je to potrebno i kada je šteta već napravljena? Ljudi, ne okrećite glavu - napisao je Depaj na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.