FLIK OBJAVIO SPISAK

Otpali Gosens, Humels i Rojs: Mađu putnicima i junior

Napravio je Hansi Flik nekoliko iznenađenja u odbrani, ali raspolaže sa izuzetno moćnim timom.

Flik i Salihamidžić. DBF

G. Š.

10.11.2022

Obrukali su se Nijemci na prethodnom Mundijalu u Rusiji, ali sada su spremni da kao šesti favorit (bar na papiru) posijle Brazila, Francuske, Argentine, Engleske i Španije napadnu svjetski tron na kojem su bili  prije osam godina. Napravio je Hansi Flik nekoliko iznenađenja u odbrani, ali raspolaže sa izuzetno moćnim timom. 

Igračka križaljka

Sa spiska je zbog povrede zgloba otpao malerozni Marko Rojs koji je propustio i šampionsku 2014. također zbog zdravstvenih problema. Nedavno je iz konkurencije u napadu ispao i Timo Verner, također zbog povrede, a šansu je dobila teška devetka Verdera iz Bremena Niklas Filkurg. 

Živi Filkrug svoj fudbalski san budući da je prije pola godine bio drugoligaški špic, a već za desetak dana nosit će dres svoje zemlje u Kataru. Jeste ga među 26 reprezentativac gurnula povreda Vernera, ali da nije postigao 10 golova u Bundesligi ove sezone, teško da bi se našao na spisku. 

Debitantski poziv za Filkruga, ali i za Dortmundovog Jusufu Mukoka prvog 18-godišnjaka u historiji koji će sa Manšaftom otići na Svjetsko prvenstvo.

Nema među putnicima za Katar nijednog fudbalera Bajer Leverkuzena, a nema sumnje da bi bilo mjesta bar za Florijana Virca da čudo od djeteta sredinom marta ove godine nije pokidalo prednje ukrštene ligamente koljena.

Najveći gubitnik je vjerovatno Robin Gosens koji je platio ceh neubjedljivog perioda i limitirane minutaže u Interu, što dalje implicira da bi David Raum trebalo da bude nezamjenljiv na lijevom boku Elf-a.

Spisak igrača

GOLMANI: Manuel Nojer (Bajern Minhen), Mark Andre Ter Štegen (Barselona), Kevin Trap (Ajntraht)

ODBRANA: Armel Bela Kočap (Sautempton), Antonio Ridiger (Real Madrid), Tilo Kerer (Vest Hem), Niklas Zile (Dortmund), Matijas Ginter (Frajburg), Niko Šloterbek (Dortmund), David Raum (RB Lajpcig), Lukas Klosterman (RB Lajpcig), Kristijan Ginter (Frajburg)

VEZNI RED: Jozua Kimih (Bajern Minhen), Leon Gorecka (Bajern Minhen), Ilkaj Gundogan (Mančester Siti), Jonas Hofman (Borusija Menhengladbah), Julijan Brant (Borusija Dortmund), Mario Gece (Ajntraht Frankfurt)

NAPAD: Tomas Miler (Bajern Minhen), Serž Gnabri (Bajern Minhen), Liroj Sane (Bajern Minhen), Jusufa Mukoko (Borusija Dortmund), Karim Adejemi (Borusija Dortmund), Niklas Filkrug (Verder Bremen), Kai Haverc (Čelsi), Džamal Musijala (Bajern)


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.