"MNOGI ĆE SE IZNENADITI"

Dovoljno je reći Edin Džeko, njegova izjava nakon utakmice pokazuje zašto je jedan od najboljih u posljednje dvije decenije

Treba reći da je u dosadašnjem dijelu sezone u Serie A s devet golova i četiri asistencije na 20 mečeva jedan je od glavnih igrača Intera

Edin Džeko: Vidjet ćemo šta će biti s ugovorom. Twitter

Piše: E. T.

13.11.2022

Edin Džeko. Ime je to čovjeka za kojeg će mnogi reći da je nepravedno podcijenjen. Zašto? Zato što ne postoji klub u kojem je igrao da nije bio na vrhunskom nivou i da nije radio ono što najbolje umije - postizao golove. Mnogo golova, mnogo radosti je donio navijačima širom Starog kontinenta. A šta tek reći za reprezentaciju BiH? Ništa, osim da svakog istinskog navijača jeza prođe od pomisli da će doći dan kada će Grande Edin reći "zbogom". 

Kakogod, Edin i u Interu pokazuje zašto je u top 5 najboljih napadača posljednje dvije decenije. Realan, svjestan sebe i svojih mogućnosti, tako je danas u svom stilu prokomentirao i dva nova gola za crnoplave iz Milana i veliki preokret protiv neugodne Atalante. 

Treba reći da je u dosadašnjem dijelu sezone u Serie A s devet golova i četiri asistencije na 20 mečeva jedan je od glavnih igrača Intera.


- Ovo radim više od 15 godina, pa će se neki možda iznenaditi, ali ne i ja - rekao je Džeko nakon utakmice te nastavio:

- Počeli smo malo tromo, ali smo se probudili kada smo primili gol, što se dogodilo i prošli put. Kada na kraju pobijediš, to je u redu, kada ne pobijediš, to je veoma loše. Atalanta je uvijek opasna ekipa, ali stvarno smo se probudili nakon početnog gola i od tada je to bila dobra igra. Nisam iznenađen svojom formom, radim ovo više od 15 godina.

Inter je sada pretendent za skudeto.

- Nadamo se da ćemo savladiti Napoli nakon pauze. Kao što sam rekao i nakon Bologne, moramo gledati naprijed, a ne nazad. Idemo meč po meč. Imam ugovor do juna, dajem sve od sebe i želim ostati ovdje. Vidjet ćemo šta će se dogoditi - rekao je Džeko uz osmijeh komentirajući ugovor s Interom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.