SELEKTOR "AZURA"

Manćini: Italija je zaslužila da bude na Svjetskom prvenstvu

Poslije velike sreće dolazi veliko razočarenje i mi tu ne možemo ništa, poručio je

Manćini: Bit će ovo težak mjesec za nas. TWITTER

A. V.

16.11.2022

Selektor Italije Roberto Manćini (Mancini) okupio je igrače za prijateljsku utakmicu protiv Albanije, ali se i osvrnuo na glavno takmičenje ove godine Svetsko prvenstvo u Kataru, na kojem neće biti njegove reprezentacije.

– Bit će ovo težak mjesec za nas. Tek je počelo. Osjećamo gorčinu u ovom trenutku, ali utakmice se moraju igrati. Osjećam se loše još od marta. Zaslužili smo da odemo na Svjetsko prvenstvo, ali smo propustili svoje šanse. Fudbal je to, poslije velike sreće dolazi veliko razočarenje i mi tu ne možemo ništa. Svjetsko prvenstvo bez Italije je drugačije – rekao je Manćini.

Dok se 32 ekipe spremaju za centralni događaj godine "Azuri" igraju prijateljsku utakmicu protiv Albanije. Ipak, dobra stvar je povratak Federika Kjeze (Federico Chiesa).

– Moramo da vidimo nove igrače i da probamo neke nove taktike. Sretni smo što se Federiko vratio. Mora da se vrati u formu, ali dobar je. Zaniolo je važan resurs za nas, može mnogo da nam da.

Italija je u polufinalu baraža za Svjetsko prvenstvo poražena od Sjeverne Makedonije, a prije toga je u grupi završila iza Švicarske, sa kojom je dva puta igrala neriješeno, iako je u oba meča imala penal za pobjedu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.