BOLUJE OD TUMORA TESTISA

Sebastijan Ale ide na još jednu operaciju: Borba za mene nije gotova

Napadač Borusije Dortmund s fanovima podijelio nove informacije

Ale: Posljednjih mjeseci je bio podvrnut hemoterapiji. INSTAGRAM

A. V.

17.11.2022

Napadač Borusije Dortmund Sebastijan Ale (Sebastien Haller, 28) izjavio je da će se podvrgnuti još jednoj operaciji u nastavku liječenja tumora testisa zbog kojeg već neko vrijeme ne igra.

Napadač Obale Bjelokosti imao je operaciju ranije ove godine nakon što je otkrio tumor na treningu u julu, a posljednjih mjeseci bio je podvrgnut hemoterapiji.

Ale, koji je prethodno igrao za engleskog prvoligaša Vest Hem, prošlog se mjeseca nakratko vratio treninzima s Ajaksom za kojeg je igrao prošle sezone.

- Kao što je planirano od početka, različite su mogućnosti razmatrane nakon hemoterapije. Kažem vam da borba za mene nije gotova - napisao je Ale u srijedu na Twitteru.

- Morat ću se podvrgnuti operaciji kako bih se trajno riješio ovog tumora zbog kojeg ne igram. Želim vam svima zahvaliti na porukama podrške i snazi koju mi dajete u ovoj muci. Radujem se što ćemo se uskoro vidjeti.

Borusija je potpisala je ugovor vrijedan 31 milion eura s Aleom nakon što je on prošle sezone zabio 34 gola za nizozemskog prvaka Ajaks, uključujući 21 u ligi i 11 u Ligi prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.