MUNDIJAL U KATARU

Navijači ogorčeni zabranom alkohola na stadionima: "Slomljen sam", "sad nema smisla ići na utakmice"

Nogomet bez piva nije nogomet, išao sam na toliko utakmica u njemačkoj ligi na kojima se može kupiti pivo, kazao je jedan navijač

Piva se mogu pronaći na pojedinim mjestima u Dohi. AP Photo / Hassan Ammar

S. S.

18.11.2022

Organizatori Svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru objavili su da se alkohol ipak neće prodavati navijačima u prostoru oko stadiona. Ova objava dolazi dva dana prije početka Svjetskog prvenstva, prvog koje se održava u nekoj državi Bliskog istoka. Pivo i ostala alkoholna pića moći će se kupiti u fan zonama, objavila je FIFA. Na stadionima i oko njih moći će se kupiti bezalkoholno pivo.

Alkohol nije u potpunosti zabranjen u Kataru, ali se poslužuje samo u vrlo ograničenim količinama, primjera radi u barovima ili restoranima u nekim hotelima. U trgovini ga mogu kupiti i stranci koji imaju boravišnu dozvolu u Kataru, ali moraju biti stariji od 21 godine i za to im je potrebna posebna dozvola.

"Ovo nema smisla"

Novinari Daily Maila razgovarali su s engleskim navijačima u Kataru. Reagirali su ljutito i razočarano. 

- Ovo je ludilo. Zašto se održava Svjetsko prvenstvo kad su nam oduzeli jedan od najvećih užitaka? Ovo neće dobro završiti, bar što se tiče engleskih navijača - rekao je Aleks Tod (Alex Todd), jedan od engleskih navijača u Kataru.

- Slomljen sam. Ovo nema smisla. Što je loše u tome da popijemo pivo na stadionu ili bar ispred njega? Milioni ljudi dolaze tu uživati u suncu, pogledati nogomet i popiti par piva. Morat ću onda otići do hotela i fan zona piti. Žao mi je zbog ove zabrane - rekao je Brajan Dejvidson (Brian Davidson).

Neki nisu razočarani

"Nogomet bez piva nije nogomet. Išao sam na toliko utakmica u njemačkoj ligi na kojima se može kupiti pivo. Kad sam jučer stigao u zemlju, imao sam dvije boce viskija u torbi i uzeli su mi ih. Znao sam da će tu biti teško piti, ali ovo je smiješno", rekao je Nijemac Daniel Švecka (Scwetska).

- Moraš imati hladno pivo po ovoj vrućini. Tražim jedno otkad sam stigao ovdje. Teško ih je naći. Mislim da sad nema baš smisla ići na utakmice - rekao je australski navijač Simon Vajting. (Whiting). 

No nisu svi navijači razočarani, Daily Mail pronašao je i nekolicinu koja tvrdi da poštuje običaje u Kataru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.