GENERALKA PRED SP

Srbija demolirala Bahrein: Pukla petarda, pogađali Vlahović, Tadić, Jović...

"Orlovi" će prvu utakmicu na Mundijalu u Kataru igrati u četvrtak, kada će Piksijevi izabranici odmjeriti snage sa jednim od favorita - selekcijom Brazila

"Orlovi" uvjerljivi protiv Bahreina. MN Press

E. Ć.

18.11.2022

Fudbalska reprezentacija Srbije je u generalci pred Mundijal savladala ekipu Bahreina sa 5:1. Raspoloženi su bili izabranici Dragana Stojkovića Piksija.

Dvostruki strijelac bio je Dušan Tadić, a jedan od golova je bio remek djelo iz slobodnog udaraca sa nekih 25 metara od protivničkog gola. Po gol su dodali Dušan Vlahović, Filip Đuričić i Luka Jović.


"Orlovi" su opušteno otvorili prijateljski susret, teren je bio u nešto lošijem stanju, pa su željeli izbjeći i neku povredu, a bili su i svjesni da meč nema rezultatski značaj.

Podsjetimo, voljom žrijeba Srbija je ponovo smještena u istu grupu gdje je i Brazil, kako je bio slučaj i u Rusiji, a tu je i selekcija Švicarske. Ovog puta je, za razliku od Svjetskog prvenstva u Rusiji, u grupi selekcija Kameruna, a ne Kostarika.

Srbija će prvu utakmicu na Mundijalu u Kataru igrati u četvrtak, kada će Piksijevi izabranici odmjeriti snage sa jednim od favorita - selekcijom Brazila. Susret je na rasporedu od 20 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.