VRAĆA LI SE U BIVŠI KLUB

Bomba iz Španije: Kristijano Ronaldo ponuđen Real Madridu

Špance brine zdravstveno stanje Karima Benzeme, jedinog pravog napadača Reala, koji će zbog povrede propustiti i Mundijal

Ronaldo: Najbolji strijelac u historiji Reala. AP

E. Ć.

20.11.2022

Kristijano Ronaldo (Cristiano) je vjerovatno završio svoju drugu epizodu u Mančester junajtedu, stoga su njegovi menadžeri aktivni u traženju novog kluba za Portugalca. 

Kako javlja španski "Sport", Ronaldo je ponuđen svom bivšem klubu Real Madridu. Kako navodi španski list, Ronaldo bi u Madridu ostao šest mjeseci, jer su "Kraljevi" zabrinuti za zdravstveno stanje napadača Karima Benzeme, koji je zbog povrede otpao i sa Svjetskog prvenstva u Kataru.


Inače, Ronaldo ima još šest mjeseci ugovora sa Mančester junajtedom, ali će on vjerovatno biti raskinut nakon intervjua u kojem je Portugalac iskritikovao sve, od uprave kluba do trenera Erika Ten Haga.

Što se Reala tiče, osim Benzeme trener tima Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) od napadača na raspolaganju još ima Marijana Diaza, koji je daleko od nivoa potrebnog za Real.

Podsjetimo, Kristijano Ronaldo je za Real Madrid igrao od 2009. do 2018. godine, a sa "Kraljevima" je osvojio sve što je mogao osvojiti. Također, Portugalac je najbolji strijelac u historiji kraljevskog kluba sa 450 golova u svim takmičenjima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.