KRISTIJANOVIH PET

Ronaldove "ljepotice": Od čudesnih makazica do gola iz svlačionice

Engleski komentator je prije pogotka rekao kako je to predaleko za Ronalda, a onda je uzivikao "senzacionalno"

Ronaldo: Čudesan gol protiv Juventusa. Twitter

23.8.2023

Kristijano Ronaldo (Cristiano) i njegov Al Nasr preživjeli su pravu dramu i na kraju nakon preokreta pobijedili Al Ahli (UAE) i plasirali se u grupnu fazu azijske Lige prvaka.

Proslavljeni Portugalac je apsolutni rekorder u UEFA Ligi prvaka gdje je najbolji strijelac (141), ima najviše nastupa (187), a zabilježio je i najviše asistencija (42) u historiji ovog takmičenja.

Sada će juriti rekorde u azijskom prvenstvu. Tim povodom prisjetili smo se nekih od najboljih golova koje je Ronaldo dao. Konkurencija je zaista žestoka.

1) "One" makazice

U četvrtfinalu Lige prvaka 2018. između Real Madrida i Juventusa, Ronaldo je postigao nevjerojatan gol makazicama.

Lopta je završila u donjem ćošku gola, a svi prisutni su ostali bez daha. Kada su i navijači Juventusa "došli sebi", aplaudirali su Ronaldu.

2) Bomba protiv Porta

Tokom utakmice Lige prvaka između Manchester Uniteda i Porta, Ronaldo je izveo precizan slobodni udarac s velike udaljenosti, koji je završio u samim rašljama gola.

Rio Ferdinand je kasnije ispričao kako je vikao na Ronalda da ne šutira, ali Portugalac je raspalio po lopti i postigao čudesan pogodak.

3) Iz svlačionice

Ronaldo je postigao nevjerovatan gol za Mančester junajted u duelu Lige prvaka protiv Arsenala. Sa velike udaljenosti je namjestio loptu i pogodio iz slobodnog udarca.

Engleski komentator je rekao "kako je to predaleko za Ronalda", no Portugalac je šutirao i zabio jedan od najnevjerovatnijih slobodnih udaraca ikada.

- Apsolutna senzacija - govorio je komentator nakon gola Ronalda.

4) Ne ostavljajte mu prostora

Ronaldo je postigao prekrasan gol protiv Sevilje u La Ligi 2013. godine.

Defanzivci Sevilje su ostavili mnogo prostora, a to je uvijek pogubno kada je nasuprot vas Kristijano Ronaldo. Emir Spahić i društvo su samo samo ispratili loptu na putu do gola.

5) Magija protiv Portsmuta

Prosto je nemoguće ne spomenuti nevjerovatni slobodnjak protiv Portsmuta u Premijer ligi 2008. godine.

Jedan od najboljih slobodnih udaraca svih vremena. Ronaldo je poslao loptu preko živog zida, a ona je završila u samim rašljama gola. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.