NIJEMCI NA RUBU PONORA

Mateus kritikovao Flika: Uvijek sam ga podržavao, ali sada nisam razumio neke stvari

Trener treba da se suoči sa teškim pitanjima, rekao je rekorder po broju odigranih utakmica na Svjetskom prvenstvu

Lotar Mateus. Bild

G. Š.

24.11.2022

Legendarni Nijemac Lotar Mateus kritikovao je selekciju Njemačke poslije šokantnog poraza od Japana (1:2), u prvom meču na Svjetskom prvenstvu 2022Rekorder po broju odigranih utakmica na Svjetskom prvenstvu rekao je da će Nijemci, ako značajno ne poboljšaju svoju igru protiv Španije, najvjerovatnije ispasti već u grupi.

- Ako odigramo protiv Španije tako, kako smo odigrali drugo poluvreme protiv Japana, bit ćemo eliminisani. Sada je tim, pod više nego ekstremnim pritiskom. Moraju da pobijede. Jedan bod vjerovatno neće biti dovoljan, rekao je Lotar za „Bild TV“.

Mateus je kritikovao i neka rješenja selektora Hanzija Flika:

- Uvijek sam ga podržavao, ali sada nisam razumio neke stvari. Trener treba da se suoči sa teškim pitanjima. Zanimaju me bekovi. Zašto Kerer, koji je igrao u posljednje vrijeme, nije igrao protiv Japana? Golove, koje smo primili, došli su sa krila. Zule nije vezni igrač. Kod drugog gola Raum je bio previše naprijed, ali su odbrambeni igrači tu da brane. Šloterbek je izgledao iznenađeno i nije bio dovoljno agresivan. Ni izmjene nisu bile dobre, zaključio je Mateus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.