DANAŠNJI PROGRAM

Počinje drugo kolo Mundijala 2022: Mogu li Amerikanci zaustaviti nemilosrdne Engleze

Vels je u prvom kolu sa SAD remizirao (1:1), dok Iran za sobom ima težak poraz od Engleske (6:2)

Englezima pobjeda donosi prvo mjesto u grupi. AP

Piše: G. Š.

25.11.2022

Danas su na Mundijalu u Kataru na programu prve utakmice 2. kola. 

Vels - Iran (11 sati)

Vels je u prvom kolu sa SAD remizirao (1:1), dok Iran za sobom ima težak poraz od Engleske (6:2). To mora da je ostavilo dubok trag na moralu ove selekcije, što Vels namjerava da pretvori u svoju prednost.

Katar - Senegal (14)

Ništa, ali baš ništa nejaki Katar nije prikazao na premijernoj utakmici, gdje je poražen (0:2) od Ekvadora. Senegal je u isto vrijeme poražen od Nizozemske istim rezultatom, ali je definitivno ocijenjen kao mnogo bolji tim od današnjeg rivala. Dakle, jasno je ko je favorit u ovom slučaju.

Nizozemska - Ekvador (17)

Ekvador je na premijeri rutinirao domaćina Katar, uz dva gola najopasnijeg fudbalera Enera Valensije, dok jeNizozemskoj bilo potrebno čak 84 minuta da otključa odbranu Senegala. Izabranici Luja Van Gala znaju da im pobjeda nad Ekvadorcima praktično garantuje prvo mjesto u grupi A, budući da u posljednjem kolu igraju protiv Katara.

Engleska - SAD (20)

Englezi su nemilosrdni! Postigli su šest golova protiv Irana, pa reprezentacija SAD mora da bude maksimalno spremna da se brani. Sautgejt može da bude nadmen, tako da će ova utakmica sasvim sigurno u najavi biti deklarisana kao meč na kom njegovi puleni iskaču u prvi plan. Teško Amerikanci mogu do egal partije.

Kladionica Mozzart na pobjedu "domaćina" daje kvotu 1.53. Pogledajte sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.