ISPECI PA RECI

Tijago Silva opleo po Piksiju Stojkoviću: To je nedostatak poštovanja

Da si proučavao našu ekipu, vidio bi da smo primili mali broj golova, bez obzira na to igramo li s trojicom ili četvoricom naprijed, rekao je Silva

Tijago Silva. Twitter

G. Š.

25.11.2022

Reprezentacija Brazila je pobjedom (2:0) protiv Srbije otvorila svoj nastup na Svjetskom prvenstvu 2022. Jedan od glavnih favorita svladao je Srbiju rezultatom 2:0, a oba pogotka zabio je Ričarlison (Richarlison). Ipak, njihovo slavlje pokvarila je briga oko Nejmara (Neymar), čiji je daljnji nastup na Mundijalu 2022. upitan zbog povrede desnog skočnog zgloba.


Mali broj golova

Nakon utakmice u Dohi osvanule su brojne reakcije, a brazilski "Globo" posebno je istaknuo onu kapetana Tijaga Silve (Thiago). Defanzivac Čelzija okomio se nakon selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića, jer mu je zasmetala izjava koju je Piksi dao još uoči same utakmice. Globo tako piše kako se Stojković u jednom trenutku pitao "hoće li Brazilci imati u nekoga u odbrani s obzirom na formaciju s četiri napadača."

- Da si proučavao našu ekipu, vidio bi da smo primili mali broj golova, bez obzira na to igramo li s trojicom ili četvoricom naprijed, rekao je Silva i dodao:

- Uvijek smo sretni kad pobjeđujemo, 1:0, 2:0. Sretni smo i što ne patimo u odbrani. Znate, ne volim baš puno pričati i biti kontroverzan, ali njihov je trener rekao - ‘igrat ćete s četvoricom naprijed, hoće li nekoga biti iza?‘. To je nedostatak poštovanja. Ne tražimo od nikoga da nas se boji, ali malo poštovanja... - rekao je Tijago Silva.


Ostali su bez čiste prilike

Na pitanje je li to dodatno motiviralo Brazilce, kapiten "Karioka" je odgovorio:

- Ne volim puno pričati o našim protivnicima, jer imamo puno poštovanja za sve, ali mislim da on nije pokazao poštovanja prema nama. Pogotovo prema našem obrambenom dijelu. Mislim da dobro zna ko su Markinjos, Danilo, Aleks Sandro i Tijago Silva. Pokušali smo neutralizirati njihove kretnje i ostali su bez čiste prilike za pogodak. Nadam se da će sljedećih nekoliko puta malo bolje proučiti našu ekipu i u svojim izjavama pokazati više poštovanja, zaključio je Silva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.