SELEKTOR SRBIJE

Stojković odgovorio Tijagu Silvi: Lako mu je sada pričati, a da je Mitrović bio zdrav...

Jedino mi je žao što igrači nisu bili 100 posto spremni jer bi to bila potpuno drugačija utakmica, rekao je Piksi o utakmici sa Brazilom

Stojković: Silvi bio lakše nego što je trebalo. FSS / Twitter

E. Ć.

27.11.2022

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi najavljivao je sutrašnji susret koji njegovu reprezentaciju očekuje protiv Kameruna u okviru 2. kola grupne faze Svjetskog prvenstva (11:00).

Tokom press konferencije Stojković je odgovorio kapitenu Brazila Tijagu Silvi (Thiago) koji je poslije trijumfa "Karioka" rekao kako ih selektor "Orlova" nije dobro skautirao, te da je izrazio nepoštovanje prema Brazilu.

Podsjetimo, Piksi se uoči utakmice s Brazilom našalio kada je pitao imaju li "Karioke" igrača koji igraju u odbrani, jer je selektor Tite na drugoj strani izveo četiri napadača - Nejmar, Ričarlison, Vinisijus i Rafinja. Silva je tu izjavu shvatio kao uvredljivom, pa je rekao kako je selektor Srbije pokazao nepoštovanje prema njemu i saigračima u odbrani.


Novinari iz Srbije danas su pitali Stojkovića šta misli o izjavi kapitena Brazila.

- Nema potrebe da čitam šta ko piše, treba doći do kritika, ali može doći da neko kaže glupost koja ima utjecaj na tim. Tijagu Silvi je bilo lagano da igra, kada je igrao sa rekovalescentom. To je bio Mitrović. Da je igrao Mitrović koji je 100 posto spreman, ne vjerujem da bi tako pričao Tijago Silva.

Ako je to zaista rekao da smo ih mogli bolje analizirati, mislim da smo pogodili tim Brazila i mogu vam pokazati papir od 15. novembra. Jedino mi je žao što igrači nisu bili 100 posto spremni jer bi to bila potpuno drugačija utakmica - rekao je Stojković.

Podsjetimo, Srbija sutra od 11 sati igra protiv Kameruna, dok se Brazil sastaje sa Švicarskom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.