SVJETSKO PRVENSTVO 2022

Majer: Ne razmišljamo o ulozi favorita

Nismo očekivali da će Japanci proći, niko nije očekivao, rekao je Lovro

Lovro Majer. HNS

G. Š.

3.12.2022

Lovro Majer, kao, uostalom, i većina hrvatskih reprezentativaca, nije očekivala pobjedu Japana nad Španijom u posljednjoj utakmici u grupi.

- Nismo očekivali da će Japanci proći, niko nije očekivao. Svaka im čast, pokazali su da u nogometu ne igra samo kvaliteta nego, najbitnije, srce. To su pokazali više nego drugi i svaka im čast na tome, rekao je Majer.


Nema kalkulacija

Očekivanja uoči utakmice…

- Utakmica će sigurno biti teška. Ulazimo u nokaut fazu gdje nema kalkulacija i gdje u jednoj utakmici ispadaš. Bit će teško, s puno trke i duela. Spremni smo za to i veselimo se utakmici. Lijepo je vidjeti da je cijela država uz nas, nama igračima to puno znači. Osjetiti tu podršku. Kroz navijanje i, ‘hajmo reći, male stvari, koje puno znače i na kojima smo zahvalni. Mi na terenu pokušavamo napraviti najbolje što možemo.

O ulozi favorita protiv Japana…

- Ne razmišljamo o ulozi favorita. Znamo našu kvalitetu, spremamo se najbolje moguće, najbitnije je ući motiviran. I ništa drugo. Svi igraju nogomet, kada vidimo koliko je na prvenstvu bilo iznenađenja, onda je teško pričati o favoritima. Pokušavamo se spremiti najbolje moguće za utakmicu i gledati sebe, a ne toliko protivnika.

Ne želim nikoga izdvajati iz protivničkog tabora.

- Ne iz razloga jer se ne obaziremo, nego zato što je njihova najveća snaga cijela ekipa. Ima fenomenalnih igrača koji su iskočili, ali mislim da im je najveća snaga ekipa. Moramo se fokusirati na to, a kroz daljnje, vidjet ćemo kvalitete pojedinaca.


Fenomenalan nogomet s puno iznenađenja

Nogomet u prvoj fazi takmičenje…

- Prije SP-a bio je značajan broj povrijeđenih igrača, ali u Kataru se igra fenomenalan nogomet s puno iznenađenja. Svi igrači su u sjajnim formama i moje mišljenje je da zato dolazi do toliko iznenađenja.

Zajedništvo među "Vatrenim" nije teško primijetiti.

- Nesebično proigravanje Oršića za moj pogodak protiv Kanade jedan je od pokazatelja koliko smo zajedno, koliko se prije svega gleda ekipa, a ne pojedinac. Mislav je pokazao kakav je igrač, koliki je čovjek i u takvim situacijama se vide veliki igrači. Isto tako, mislim da bi većina igrača u ovoj reprezentaciji tako postupila. Tako je prije i poslije utakmice, na treninzima, zajedno smo i ekipa smo. Nema individualaca i to je po meni danas ključ nogometa. Imamo savršen miks starih i mladih, igrača koji su već bili na velikim takmičenjima i radili velike stvari, ali i mladih koji donose novu energiju. Strašno smo motivirani i to nam je glavna snaga. Sve je to iskustvo i to nam je u krvi - zaključio je Majer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.