NJEMAČKA LEGENDA

Klinsman: Glad Hrvatske je nezasita, imaju magičnu hemiju, a Gvardiol je jedan od najvećih pobjednika

Odigrao je sjajnu utakmicu, puno ćemo toga još od njega vidjeti, rekao je

Klinsman: Gvardiol je odigrao sjajnu utakmicu. AP - Goran Stanzl / Pixsell

S. S.

18.12.2022

Joško Gvardiol odigrao je sjajno na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je Hrvatska osvojila bronzanu medalju. Njegove igre oduševile su fudbalsku javnost, dokazale kvalitetu koju ima i natjerale medije da pišu o njegovom skorašnjem transferu, rekordnom u fudbalu za odbrambene igrače. 

O njemu su s divljenjem govorili i u BBC-jevom ekspertnom timu koji su činili bivši njemački reprezentativni napadač Jirgen Klinsman (Jürgen Klinsmann), nekadašnji defanzivac Mančester sitija (Manchester City) i engleske reprezentacije Mičah Ričards (Micah Richards) i bivša engleska reprezentativka, danas novinarka Aleks Skot (Alex Scott).

- Nevjerojatna je kvaliteta igrača koju oni razvijaju, otpornost koju imaju. Njihova je glad nezasitna. Hrvatska kao da ima neku magičnu hemiju, a Gvardiol je jedan od najvećih pobjednika ovog Svjetskog prvenstva. Odigrao je sjajnu utakmicu, puno ćemo toga još od njega vidjeti - rekao je Klinsman.

Nakon polufinale koje je Hrvatska izgubila od Argentine spominjao se trk Lionela Mesija (Messi) uz Gvardiola i način na koji se za mnoge i dalje najbolji igrač svijeta oslobodio hrvatskog defanzivca.

- On to mora shvatiti kao lekciju i ići dalje - rekao je Klinsman, a Ričards dodao: "Messi to može napraviti svakome." "Njegov potencijal nema granica, naglasila se Skot o 20-godišnjaku koji je proglašen najboljim igračem utakmice za treće mjesto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.