NESLAVAN KRAJ

Tvorac najveće ovosezonske senzacije u Ligi prvaka dobio otkaz

Klub Briž otpustio Karla Hofkensa

Hefkens: Koštali ga loši rezultati u belgijskom prvenstvu. TWITTER

A. V.

28.12.2022

Klub Briž je otpustio trenera Karla Hofkensa (Carl Hoefkens) unatoč tome što je ove sezone uspio dovesti belgijski klub do prvog plasmana u šesnaestinu finala Lige prvaka.

Njegov otkaz najavljen je u srijedu i dolazi nakon niza loših rezultata u belgijskom prvenstvu, uključujući domaći poraz od 1:4 od St. Truidena u belgijskom kupu prošle sedmice i remi (1:1) s OH Levenom u prvenstvu u utorak. Klub Briž je sada na četvrtom mjestu na tabeli, s 12 bodova zaostatka za vodećim Genkom.

Hofkens (44) je na klupi Brižu bio samo šest mjeseci, prešavši s uloge pomoćnika kako bi preuzeo dužnost od Alfreda Šrodera (Schreuder), koji je otišao u Ajaks nakon što je prošle sezone osvojio belgijsko prvenstvo.

Hofkens, čija je igračka karijera protekla u Stouk sitiju i Vest Bromvič Albionu, ostavio je dojam s Klub Brižom u grupnoj fazi Lige prvaka, gdje su dobili prve tri utakmice i rano su se kvalificirali za šesnaestinu finala. Grupu su završili na drugom mjestu iza  Porta, eliminirajući Atletiko Madrid i Bajer Leverkuzen.

No klub je rekao da rezultati u belgijskom takmičenju nisu bili zadovoljavajući i da sada traže "najboljeg mogućeg nasljednika".

Briž sljedeću utakmicu igra u gostima kod vodećeg Genka 8. januara, a u februaru ga čeka susret s Benfikom kod kuće i u gostima u šesnaestini finala Lige prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.