PROFESIONALNI BOKS

Puki svim Bosancima i Hercegovcima čestitao Novu godinu

Ovo su ujedno najbolji i najuspješniji rezultati kada je u pitanju profesionalni boks u historiji Bosne i Hercegovine

Iron Puki. PR tim

Piše: G. Š.

30.12.2022

Za najboljeg bh. profesionalnog boksera Irona Pukija (Edin Puhalo) 2022. je najuspješnija godina u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Naime, u godini na izmaku Puki je uspio osvojiti čak dvije titule prvaka Evrope u najjačim bokserskim organizacijama IBO i WBA.


IBO i WBA titule

IBO titulu je osvojio 9. aprila u Berlinu protiv domaćeg borca Nilsa Šmita (Schmidt) klasičnim nokautom u trećoj rundi te tako postao izazivač za IBO svjetsku titulu. 

WBA titulu je osvojio 8. oktobra u Berlinu protiv Ukrajinca Romana Golovaščenka tehničkim nokautom u drugoj rundi. Nakon osvojene WBA titule Puki je dobio poziv od predsjednika WBA organizacije da prisustvuje na WBA konvenciji koja se održavala od 11. do 14. decembra u Orlandu na Floridi. WBA je najstarija organizacija na svijetu, a ove godine je proslavila 100 godina postojanja. 

Našeg boksera je pred komitetom WBA predstavila predsjednica WBA Evropa organizacije Marijana Borisova (Mariana Borissov) kao aktuelnog prvaka Evrope te ujedno jedinog učesnika od evropskih šampiona.

Na konvenciji je predstavljao sebe, ali i našu državu, a tokom konvencije družio se s mnogim svjetskim mega poznatim zvijezdama kada je u pitanju boks poput Evandera Holyfielda, Bernarda Hopkinsa, Don Kinga, Dimitryja Bivola, Marcosa Maidane, Ismaela Salasa, Fernanda Vargasa...

Novi veliki uspjesi

Ovo su ujedno najbolji i najuspješniji rezultati kada je u pitanju profesionalni boks u historiji Bosne i Hercegovine. Podsjetimo Iron Puki je u karijeri čak tri puta bio prvak Evrope (WBA, WBO i IBO) te WBC prvak Mediterana. Ovo su najbolje i najprestižnije divizije u profesionalnom boksu.

- Puki se želi ovim putem zahvaliti svim medijima na podršci u prošloj godini s nadom da ćemo svi zajedno već u 2023. slaviti nove velike uspjehe. Sretna svima nova 2023. godina, istaknuto je iz Pukijevog PR tima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.