TIM GODINE

OPTA objavila njihov tim godine, ali bez Halanda

Analitičari su se osvrnuli na 2022.godinu koristeći statistiku kako bi pronašli najbolje igrače

Erling Haaland. twitter

B. L.

2.1.2023

Opta objavila tim godine, ali bez Halanda. Sastavljen je tim na osnovu najboljih performera za cijelu kalendarsku godinu, u nastavku pogledajte kojih 11 igrača se našlo na Optinoj listi.

OPTA TEAM OF THE YEAR. twitter

Haland(Haaland) je postigao 21 gol u 15 utakmica od svog ljetnog dolaska u Mancester Siti(Mancheseter City), ali nije uspio da nadje mjestu u najboljih 11.To je zato što samo igrači koji su nastupili obje sezone tokom kalendarske godine imaju pravo učešća.

Na mjestu napadača je Heri Kejn(Harry Kane), godina kapitena Engleske je možda uprljana Svjetskim Prvenstvom, ali je Kejn bio izvanredan u 2022.godini. Son mu se pridružuje u timu, sa 18 golova samo je saigrač Kejna pronašao mrežu više puta.

U postavi snova asistencije će davati Džejms Madison(James Maddison) i Kevin De Brujne(Bruyne). Nevjerovatna forma mu je donijela mjesto u reprezentaciji Engleske za Mundijal, a doprinjeo je sa 23 kombinovanih golova i asistencija u 30 ligaških utakmica.

Deklan Rajs(Declan Rice) pruža zaštitu odbrani, osvojio je posjed više od bilo kojeg drugog igrača(302) i napravio najveći broj progresivnih prenosa lopte(183). Rodri može da održi tim, Španac je ostvario 2.677 dodavanja što je najveći iznos u Premijer ligi.

U odbrani je, Andi Robertson(Andy) je na lijevom beku. Liverpul(Liverpool) vidi njihov pad u pobjedama sa 73 posto na 50 posto kada on ne startuje za „Redse“. Kiran Tripije(Kieran Trippier) je napravio senzacionalan uticaj otkako je stigao u Njukasl(Newcastle). Njukasl je bio 19. na tabeli kada je potpisao za klub prošlog januara, a sada su treći.

Brazilski par je u odbrani, Tiago Silva(Thiago) i Gabrijel Magaleš(Gabriel Magalhes). Vetrean Čelzija(Chelsea) je sa 38.godina najstariji odbranbeni igrač u ligi. Gabrijel mu je partner pošto je startovao u svakoj utakmici ove sezone za Arsenal.

Završavajuči prvih 11, Alison je postao najbolji golman. Primio je 11 golova manje od očekivanog zbog svojih fantastičnih odbrana.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.