CILJ EVROPSKO PRVENSTVO

Nekadašnji igrač Barcelone i Sitija preuzeo reprezentaciju Albanije, doveo zvučna imena za pomoćnike

Fudbalski savez Albanije je s novim stručnim štabom potpisao ugovor na 18 mjeseci, do kraja Evropskog prvenstva 2024.

Silvinjo: Novi selektor Albanije. AP Photo/Jens Meyer

S. S.

2.1.2023

Brazilski trener Silvio Mendes Kampos Žunior novi je selektor fudbalske reprezentacije Albanije, objavio je Fudbalski savez te zemlje.

U saopćenju Fudbalskog saveza Albanije navodi se da je Silvio Mendes Kampos Žunior, javnosti poznat kao Silvinjo, za pomoćnike odabrao Argentinca Pabla Haviera Zabale Javiera Zabaletu Giroda i Brazilca Dorivala Guidonija Juniora poznatijeg kao Doriva.

Jasan cilj

- Silvinjo će na ovom zadatku zamijeniti Italijana Edoarda Reju, koji je tri i po godine bio na čelu "crveno-crnih", ostvarivši ​​važne rezultate i značajno podmladivši tim novim perspektivnim elementima - navodi se u saopćenju.

Fudbalski savez Albanije je s novim stručnim štabom potpisao ugovor na 18 mjeseci, do kraja Evropskog prvenstva 2024.

- Sporazum u svojoj srži ima postizanje jedinog cilja koji Albanija ima u ovim kvalifikacijama, a to je plasman na Euro 2024 - navodi se u saopćenju.

U Sitiju završio karijeru

U svojoj igračkoj karijeri, Silvinjo je bio član Korintijansa, Arsenala, Selte Vigo, Barselone i Mančester sitija gdje je završio karijeru. Također se ostvario i u ulozi trenera u nekoliko klubova. 

Silvinjo i njegovi saradnici će 9. januara potpisati ugovor s Fudbalskim savezom Albanije, a potom će biti predstavljeni javnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.