LIGA KUP

Da li Čarlton može zaustaviti Junajted, težak izazov za ekipu Lestera protiv Njukasla

“Crveni đavoli“ nisu osvojili trofej od 2017. godine, ali Erik Ten Hag vidi ovo takmičenje kao potencijalnu šansu da prekine loš niz

Ten Hag će pokušati osvojiti njihov šesti liga kup. TWITTER

Piše: B. Ligata

10.1.2023

Mančester junajted će večeras u okviru četvrtine finala Liga kupa odigrati utakmicu protiv trećeligaša Čarltona. Zadnji put su se ove dvije ekipe sastale 2007. godine, kada je Mančester odnio pobjedu sa 2:0. Od 18 međusobnih susreta Čarlton pamti samo jednu pobjedu protiv Junajteda 1989. godine. 

“Crveni đavoli“ nisu osvojili trofej od 2017. godine, ali Erik Ten Hag vidi ovo takmičenje kao potencijalnu šansu da prekine loš niz.

Trener Čarlotona koji je cijeli život navijač Junajteda, pred ovaj duel je istakao:

- Najvažnija stvar o kojoj sam pričao svaki dan je psihološka strana. Kao prvo, da uradiš sve, trebaš vjerovati - izjavio je Din Holden (Dean).

Priča se da će Junajted izvesti kombinovanu ekipu, ali bi i ona bila dovoljna za njih da prođu dalje, a u tom slučaju bi čekali boljem iz duela između Njukasla i Lestera.

Njukaslu dolazi Lester, koji je opet pao u formi sa tri uzastopna poraza u ligi. “Svrake“ su ispale iz FA kupa od ekipe Šefild Venzdeja, dok u Premijer ligi ne znaju za poraz u posljednjih 15 mečeva.

Obje utakmice su večeras na rasporedu od 21:00.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.