KAPITEN KRALJEVA

Benzema se oglasio nakon pobjede Reala: Vidimo se u finalu, elhamdulilah

Madriđani slavili protiv Valensije

Benzema: Doveo Real u vodstvo u 39. minuti. Facebook

E. Ć.

12.1.2023

Kapiten Real Madrida i jedan od junaka trijumfa protiv Valensije u polufinalu španskog Superkupa (2:1) Karim Benzema oglasio se na Facebooku nakon pobjede svog tima.

- Vidimo se u finalu. Elhamdulilah - napisao je Benzema.

Inače, fudbaleri Real Madrida nakon penala savladali su Valensiju (2:1) u polufinalu španskog Superkupa, te se plasirali u finale gdje će čekati boljeg iz duela Betisa i Barcelone.



Real je poveo u 39. minuti preko kapitena Karima Benzeme, koji je najstrožiju kaznu pretvorio u gol. Valensija je do poravnanja stigla na startu drugog poluvremena, u 46. minuti kada je pogodio Samuel Lino.

Kako se rezultat nije mijenjao u regularnih 90, ali ni dodatnih 30 minuta, pobjednik se odlučivao jedanaestercima. Tu su više sreće i koncentracije imali "Kraljevi". Sigurni izvođači bili su Benzema, Luka Modrić, Toni Kros (Kroos) i Marko Asensio (Marco).

Za Valensiju gol su precizni bili Edinson Kavani (Cavani) i Hugo Giljamon (Guillamon). U drugoj seriji za "Šišmiše" je promašio Eraj Komer, a na otvaranju pete serije Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) je odbranio šut kapitena Valensije Hosea Gaje (Jose Gaya).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.