KORISTE PRILIKU

Barselona ide u pljačku Juventusa

Nakon kazne klubu iz Torina, vide šansu da dovedu neke igrače

Juventus: Moguće da će mnogi igrači otići. Anadolija

N. D.

24.1.2023

Bodovna kazna koju je Juventus dobio zbog naštimavanja finansijske bilance, a na koju još uvijek može uložiti žalbu, prouzročila je velike probleme u najtrofejnijem italijanskom klubu.

Oduzimanje čak 15 bodova moglo bi imati ozbiljne ekonomske učinke na torinski klub, prije svega na njegovu ekipu.

Konkurencija budno prati što se događa u redovima Stare dame i čeka šansu da omasti brk. Neki će to nazvati lešinarenjem, ali to je u ovakvim trenucima više pravilo nego iznimka.

Liga prvaka

Juve je sada deseti s čak 14 bodova manje od četvrte Rome. Dakle, jasno je da je pod ovakvim uvjetima Liga prvaka teško dohvatljiva.

Juve je i prije ove kazne imao financijskih problema, era golemog rasipništva završila je odlaskom Kristijana Ronalda (Cristiano), a tek sada slijede prave nedaće. Bez Lige prvaka Juventus će vrlo teško zadržati budžet na novom nivou. U prijevodu to znači da će se vjerovatno morati riješiti nekih skupih igrača.

Katalonski mediji pišu da je Barselona već bacila oko u dvorište Stare dame. Udvaranje je već počelo. Katalonci zasad samo škicaju s prozora i čekaju šansu da se spuste u predvorje da razviju priču. Međutim, ni Barselona u finansijskom smislu ne stoji bajno.

Ipak, Barselona traži igrače koji bi se uklopili u njen stil i filozofiju, a u redovima Juventusa označila je podosta meta.

Dugačak popis

Popis je dugačak i ide preko veznjaka Manuela LOkatelija (Locatelli), koji je u prošlosti već bio u Barsinoj orbiti, pa Fabija MIretija (Miretti), Adriena Rabioa (Rabiot), Federika Kijeze (Federica Chiese) i Dušana Vlahovića. Posljednja dvojica su glavne mete.

Kataloncima neće biti lako ostvariti ciljeve jer mnogi bogati pecaju u Torinu. Katalonci se uzdaju u to da su u dobrim odnosima s italijanskim klubom. 

Barselona nije baš posebno aktivna oko transfera ove zime, namjeravaju biti puno aktivniji na ljetnoj tržnici. Pripreme su već počele, a najblještaviji izlog nalazi se u Torinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.