ŠPANCI TVRDE

Real Madrid našao zamjenu za Karla Anćelotija

Šef stručnog štaba Real Madrida Karlo Anćeloti uskoro bi mogao dobiti otkaz

Raul je trenutno trener B tima Reala. Twitter

G. Š.

10.2.2023

Šef stručnog štaba Real Madrida Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) uskoro bi mogao dobiti otkaz. Loši rezultati, ali i neuvjerljiva igra „Kraljevskog kluba“ ove sezone su doveli do toga da uprava kluba više ne vjeruje italijanskom stručnjaku. Još neko vrijeme će mu dati šansu, no već su pronašli i njegovu zamjenu.

Povratak legende

Madridski je portal „Relevo“ objavio da Benzemu, Nača i društvo u narednom periodu s klupe trebao voditi legendarni napadač Reala Madrida i bivši kapetan Raul, koji trenutno trener „B“ tima s kojom je stigao do drugog mjesta tabele nakon 22 kola.

Raul je klupska ikona i oduvijek je jasno da će doći trenutak kada će se okušati i u vođenju prve ekipe. Spominjalo se to i kada je odlazio Zinedin Zidan (Zinedine Zidane), ali je Uprava „Kraljevskog kluba“ tada smatrala da Raul nije spreman za takav izazov.

Lids i Ajntraht

To se u međuvremenu promijenilo i sada bi legenda mogla dobiti priliku da probudi ekipu posrnulog diva. Raul navodno ima i ponude Lidsa i Ajntrahta, ali Španci pišu kako će ih propustiti kako bi dočekao priliku na klupi svojeg voljenog kluba.

Iako je karijeru počeo u Akademiji Atetika, za Real je odigrao 741 utakmicu i postigao 323 gola. Na listi najboljih strijelaca „Kraljevskog kluba“ su ispred njega samo Kristijano Ronaldo (Cristiano) i Karim Benzema, ali Raul je odigrao manje utakmica od njih dvojice. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.