PRIZNAO GREŠKU

Gvardiola o svojoj taktici: Pokušao sam nešto novo i bilo je užasno

Arsenal je u prvom poluvremenu imao igrača više u veznom redu, što smo teško kontrolisali, rekao je trener Sitija

Gvardiola: U drugom poluvremenu bili smo kakvi inače jesmo. Twitter

A. V.

16.2.2023

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola (Guardiola) komentirao je pobjedu svog tima na Emirejtsu protiv Arsenala (1:3) u zaostaloj utakmici 12. kola Premijer lige.

Španski stručnjak priznao je kako je pogriješio u prvom poluvremenu koje je završeno 1:1.

- Moja taktika… Pokušao sam nešto novo i bilo je užasno - rekao je Gvardiola i dodao:

- U drugom poluvremenu bili smo kakvi inače jesmo. Pustili smo ih da grade svoje napade. Malo smo se prilagodili. Ruben Dijaš (Dias) je bio dobar, agresivniji prema Martinu Edegoru (Odegard), a Haland (Haaland) nam je puno pomogao, koristio je svoju sposobnost zadržavanja lopte. Arsenal je u prvom poluvremenu imao igrača više u veznom redu, što smo teško kontrolisali.

Posebno je Gvardiola potencirao jedno ime.

- Bernardo Silva. Tako je inteligentan i ne gubi živce. Stavili smo ga u sredinu, nismo glupi da ga stavimo na lijevu stranu, gdje bi oni imali igrača više. Toliko je inteligentan da se odmah prilagodio. Počeo je na lijevom boku, a završio na desnom krilu. Malo je igrača koji to mogu - izjavio Gvardiola.

Siti je pobjedom došao do 51. boda i prestigao Arsenal na prvom mjestu engleskog prvenstva zbog bolje gol razlike, s tim da Gvardiolin tim ima utakmicu više od ekipe trenera Mikela Artete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.