SJEĆANJA IZ ČELZIJA

Obi otkrio kako je Murinjo dovodio do suza Salaha

Bivši fudbaler londonskih „Plavaca“ Mikel Džon Obi otkrio je kako je Mohamed Salah u Čelziju osjetio puni bijes Žozea Murinje

Mohamed Salah. Twitter

G. Š.

17.2.2023

Bivši fudbaler londonskih „Plavaca“ Džon Obi Mikel (John) otkrio je kako je Mohamed Salah u Čelziju osjetio puni bijes Žozea Murinje (Jose Mourinho) nakon jedne lošije utakmice, što mu je jako teško palo.

Žestok napad

- Salah je odigrao jednu lošiju utakmicu i onda ga je Murinjo žestoko napao, baš se obrušio na njega - otkrio je Mikel, koji je igrao za Čelzi između 2006. i 2012. godine, za „Dubai Eye“.

Na pitanje je li očekivao da će se Salah kasnije biti vrhunski igrač, jednog od najboljih na svijetu, Mikel je rekao:

- Ne, nisam. Bio je tad u suzama, a Murinjo ga je nakon toga na poluvremenu ostavio u svlačionici. Bilo bi tada lakše da ga je samo izvadio iz igre uz komentar da ne igra dobro. Ali on ga je izribao, pa ga onda izvadio van - dodao je Mikel.

Kevin je uvijek bio čudljiv

Salah je „eksplodirao“ po odlasku iz Čelzija i od dolaska u Liverpul 2017. godine apsolutno je eksplodirao. Postigao je 174 gola u 286 utakmica za "Redse" i osvojio Premier ligu, Ligu prvaka, FA kup i Liga kup. A pod Murinjovim vodstvom u Čelziju nije se snašao ni Kevin de Brujne (Kevin de Bruyne) koji je kasnije eksplodirao u Mančester sitiju.

- Kevin je uvijek bio ćudljivog raspoloženja, držao se za sebe, bio je mrgud. Nikad nisi mogao ništa izvući iz njega. Ali sada kada ga gledam kako igra, kakav užitak... - rekao je Mikel.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.