ENGLESKA

Lids imenovao novog trenera

Grasija naslijedio Marša

Grasija: Posljednji angažman imao u Al Sadu. Twitter

A. V.

21.2.2023

Španski stručnjak Havi Grasija (Javi Gracia) novi je trener Lids junajteda s kojim je potpisao "fleksibilan" ugovor te zamijenio Džesija Marša (Jesse Marscha), saopćio je u utorak engleski klub.

Marš je otpušten 6. februara, nakon niza loših rezultata, zbog kojih se klub našao u zoni ispadanja. Lids se trenutno nalazi na 19. mjestu s 19 bodova iz 23 utakmice, a u subotu će igrati protiv zadnjeg na tabeli, Sautemptona.

- Lids junajted sa zadovoljstvom objavljuje da je klub dogovorio uvjete s Havijem Grasijom za angažman na poziciji glavnog trenera prvog tima, bude li mu izdana radna dozvola - stoji u saopćenju kluba.

Grasija nije nepoznat u Premijer ligi, s obzirom na to da je od januara 2018. do septembra 2019. vodio Votford. S tim je klubom završio na 11. mjestu u ligaškom takmičenju i dogurao do finala FA kupa, ali je u sljedećoj sezoni otpušten nakon samo četiri utakmice, zbog loših rezultata.

Osim Votforda, Grasija je u trenerskoj karijeri vodio španske klubove Valensiju i Malagu, ruski Rubin Kazanj te katarski Al Sad, s kojim je osvojio naslov državnog prvaka prije nego što je u junu prošle godine dobio otkaz.

Od otkaza Maršu, kad je klub još uvijek bio iznad zone ispadanja, ekipu je vodio trener mlade ekipe Mihael Skubala (Michael). Pod njegovim vodstvom Lids je osvojio samo jedan bod, na gostovanju kod Mančester junajteda, nakon čega je uslijedio domaći poraz od iste momčadi te u gostima kod Evertona.

Vodstvo Lidsa se nada da će Grasija voditi tim već u subotu, kad će na Eland Roud stići Sautempton.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.